Bedri Baykam'ı Bıçaklayan Sanığa Hakaret Suçundan Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

Bedri Baykam'ı Bıçaklayan Sanığa Hakaret Suçundan Hapis Cezası

Bedri Baykam\'ı Bıçaklayan Sanığa Hakaret Suçundan Hapis Cezası

Ünlü Ressam Bedri Baykam'ı bıçakla yaralayan ve bir duruşma sonrası hakaret eden sanık Mehmet Çeliker'e 4 ay 20 gün hapis cezası verildi.

08.10.2013 16:30

Ünlü Ressam Bedri Baykam'ı bıçakla yaralayan ve bir duruşma sonrası hakaret eden sanık Mehmet Çeliker'e 4 ay 20 gün hapis cezası verildi.

İstanbul 14. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Mehmet Çeliker, Ressam Bedri Baykam ve taraf avukatlar hazır bulundu. Mahkeme tarafından son sözleri sorulan sanık Mehmet Çeliker, olay günü 30. Sulh Ceza Mahkemesi'nin duruşma salonunda Baykam'a hakaret ettiğini doğrulayarak, "Saldırıda bulunmaya teşebbüs ettim. Bu eylemimden dolayı da hiçbir pişmanlık duymuyorum. Kendisi ile aramızda husumetlik vardır. Bu nedenle böyle davrandım. Atılı suçlamaları kabul ediyorum. Ben sipariş üzerine bir şey yapmam. Ne yaptıysam kendi isteğim ve rızam ile yaptım. Pişman değilim" dedi.

Müşteki Bedri Baykam ise ifadesinde olaydan önce sanığın kendisine yönelik silahlı yaralama eyleminde bulunduğunu söyleyerek, "Bu dava kamu oyunda da bilginiz dahilindedir. Bu dava da sanık jandarmaların elinden kurtularak bana arkamda saldırmaya çalıştı, küfür etti. Sanık mahkeme huzurunda bile suçlarına devam etmiştir. Sanık hakkında başkaca bir husumetim yoktur. Sanık siyasi bir sipariş altında bana öldürmeye teşebbüs ile saldırmıştır. Olay günü sanığın bana ağır ceza mahkemesindeki eylemlerinden dolayı başka bir dava vardı. Sanıktan davacı ve şikayetçiyim, cezalandırılmasını talep ediyorum" dedi.

Bedri Baykam'ın ifadesinin ardından söz alan avukatı Şükran Tezel sanığın herhangi bir tahrik altında olmaksızın sürekli olarak müvekkiline hakaret edip, saldırdığını belirterek, "Davaya konu bu olay 30. Sulh Ceza Mahkemesi hakiminin şahitliğinde meydana gelmiştir. Bundan sonra sanık tekrar İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada da hakarette bulunmuştur. Sanıktan şikayetçiyiz" diye konuştu.

İfadelerin ardından 14. Sulh Ceza Mahkemesi kararını açıkladı. Hakim Recep Uyanık sanık Mehmet Çeliker'i Bedri Baykam'a yaptığı hakaretten dolayı 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bedri Baykam'ı Bıçaklayan Sanığa Hakaret Suçundan Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement