Oturum Bekleyen Afganlar, Belçika Başbakanı ile Görüştü - Son Dakika
Güncel

Oturum Bekleyen Afganlar, Belçika Başbakanı ile Görüştü

Oturum Bekleyen Afganlar, Belçika Başbakanı ile Görüştü

Belçika'dan sınır dışı edilme riskiyle karşı karşıya bulunan Afganları temsil eden grup, Belçika Başbakanı Elio Di Rupo ile görüştü.

24.12.2013 16:10  Güncelleme: 16:11

Sığınma ya da uluslararası koruma talepleri reddedildiği için Belçika'dan sınır dışı edilme riskiyle karşı karşıya bulunan Afganları temsil eden bir grup, Belçika Başbakanı Elio Di Rupo ile görüştü.

Sığınma, göç ve sosyal entegrasyondan sorumlu devlet bakanı Maggie de Block'un da katıldığı görüşmede, hükümetin tavrında büyük bir değişiklik olmadı. Toplu düzenlemeye sıcak bakmayan Di Rupo'nun, sınır dışı riskiyle karşı karşıya olan Afganların, bireysel olarak yeni sığınma, uluslararası koruma başvurusunda ya da Yabancılar Ofisi nezdinde durumlarının yasal hale getirilmesi talebinde bulunmalarını istediği belirtildi.

Bu başvuruların ardından, Afganları temsil eden heyetin bir ay sonra durum değerlendirmesinde bulunmak için tekrar Di Rupo ile bir araya gelmesi öngörülüyor.

Daha önce reddedilen başvurulara bu kez olumlu yanıt verilmesi için " Afganistan'daki durumun önceki başvuru dönemine oranla olumsuz yönde geliştiğinin kanıtlanması", Yabancılar Dairesi'nin de buna ikna olması gerekiyor.

Belçika'dan oturum isteyen kalabalık bir grup Afgan, seslerini duyurabilmek için hafta sonunda başkent Brüksel'den Mons kentine kadar 70 kilometrelik mesafeyi yürümüş ve belediye binası önünde kamp kurmuştu.

Başbakan Di Rupo'nun konuya müdahil olmasına rağmen oturum talepleri konusunda kimseye ayrıcalık tanımayan ve oldukça sert bir yaklaşım izleyen Yabancılar Dairesi'nin tavrında büyük bir değişiklik beklenmiyor. - Brüksel

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Oturum Bekleyen Afganlar, Belçika Başbakanı ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement