Berk'in Böbreği Hayat Verdi - Son Dakika
Güncel

Berk'in Böbreği Hayat Verdi

Berk\'in Böbreği Hayat Verdi

Edirne'de beyin ölümü gerçekleşen 18 yaşındaki Berk Karlık'tan alınan böbrek, Arnavut asıllı Türk vatandaşı evli 1 çocuk annesi 32 yaşındaki Pajtime Ateş'e hayat verdi.

25.02.2016 12:49

Edirne'de beyin ölümü gerçekleşen 18 yaşındaki Berk Karlık'tan alınan böbrek, Arnavut asıllı Türk vatandaşı evli 1 çocuk annesi 32 yaşındaki Pajtime Ateş'e hayat verdi.

Edirne'de beyin felci (cerebral palsy) ve epilepsi hastalığı nedeniyle yatağa bağımlı yaşayan 18 yaşındaki Berk Karlık, evinde beyin kanaması geçirince kaldırıldığı hastanede doktorların yaptığı tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Karlık ailesi oğullarının organlarını bağışladı. Berk'in bir böreği, kalbi ve karaciğeri İstanbul ve Ankara'daki hastalara nakledildi.

Berk Karlık'ın alınan böbreğinin biri de Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'ne bağlı Kırcasalih Beldesi'nde yaşayan ve 6 aydır diyalize giren Pajtime Ateş'e, Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi Transplantasyon Ünitesinde Doç. Dr. Tamer Sağıroğlu'nun operasyonu ile nakledildi.

BAĞIŞ YAPAN AİLEYE TEŞEKKÜR

Nakil sonrası sağlığına kavuştuğunu ve böbreği bağışlayan Berk Karlık'ın ailesine minnettar olduğunu söyleyen Arnavutluk'tan Türkiyiye gelin gelen Pijtime Ateş, "Ailemize ve aşkımızın yaşaması için can verdiler. Ben öleceğimden değil, ölesiye sevdiğim ve aşık olduğum 8 yıllık hayat arkadaşım ile çocuğumdan ayrı kalmaktan çok korkuyordum" dedi. Pajtime'nin eşi Hakan Ateş'te Karlık ailesine teşekkür etti.

ORGAN BAĞIŞI ÇAĞRISI

Nakil operasyonunu gerçekleştiren Doç. Dr. Sağıroğlu, Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı düzenlemeler sonucun organ naklinde Türkiye'nin dünyada iyi yerlerde olduğunu belirterek ŞUNLARI SÖYLEDİ:

"Oldukça fazla sayıda nakil gerçekleştiriyoruz. Bakanlığın ve bizim arzumuz kadavradan böbrek ya da diğer organların naklini artırmaktır. Doğum gibi ölüm de bir gün gerçekleşecek ve her insan bunu yakınlarıyla yaşayacak. Beyin ölümü gerçekleşen insanların yakınları mutlaka organ bağışını düşünmeli. Çünkü birçok hastaya yaşam ışığı olacaklardır. Türkiye'de adaletli bir organ dağıtım sistemi var. Hasta ve doktor arasına hiçbir şey girmiyor. Tamamen hakkaniyete dayalı, kim hak ediyorsa ona nakil yapılıyor."

- Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Berk'in Böbreği Hayat Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement