Beşminare Akademi'den Anlamlı Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Beşminare Akademi'den Anlamlı Ziyaret

Beşminare Akademi\'den Anlamlı Ziyaret

Beşminare Akademi Fikir ve Düşünce Derneği başkanı Serdar Durer ve yönetim kurulu üyeleri Bitlis Şehit Aileleri Derneğini ziyaret etti.

04.03.2013 10:12

Şehit Aileleri Derneği yönetim kurulu başkanı Seyfettin Apak ziyaret ile ilgili şunları ifade etti; Beşminare Akademi Fikir ve Düşünce Derneği kurulduğu günden bu yana ilimizin her türlü sorunlarını ve sıkıntılarını çeşitli platformlarda gündeme getirerek ilimizde örnek bir Sivil Toplum kuruluşu olma yolunda ilerlemektedir. Bitlisimizin genç aktivistlerinden Serdar Durer'in Bitlis için tüm çalışma ve çabalarını takdir ve hayranlıkla takip ediyor ve destekliyoruz. Serdar bey ve yönetiminin derneğimize desteğinden ve gösterdiği yakın ilgiden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Bitlis'te bulunan diğer sivil toplum kuruluşlarımızdan da aynı yakınlığı göstermelerini bekliyoruz. İlimizin sorun ve sıkıntılarının çözümünde sivil toplum kuruluşlarımıza büyük iş düşmektedir. Dedi.

Beşminare Akademi Fikir ve Düşünce Derneği Başkanı Serdar Durer ise ziyaret ile ilgili şunları ifade etti; Bitlis Şehit Aileleri Derneğimiz yaklaşık bir (1) yıl önce kurulmuş olmasına rağmen çok anlamlı birçok işe imza attıklarını görüyoruz. Bu sivil toplum örgütünün çok değerli yönetim kurulu üyelerine ve yönetim kurulu başkanı Seyfettin Apak beyefendiye tüm gayretlerinden ötürü minnettarız. Şehit yakınlarımız ve Gazilerimiz için elimizden gelen ne varsa bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada yapmaya hazırız.

Durer sözlerine devamla; merkezi hükümetin son süreçte Şehit yakınları ve Gazilerimiz ile ilgili yeni bir takım kararlar alıp, 6353 sayılı yasa ile yeni haklar tanıması önemsenmesi gereken bir durumdur. Bu anlamda merkezi hükümetin bu çabası da takdirliktir. Yine hükümetin son süreçte bölgede akan kanı durdurma çabası, bölgemizde ekilmiş olan nifak tohumlarını söküp atmaya çalışması desteklenmesi gereken bir durumdur. Hükümetin bu samimi çabasına herkesin destek vermesi gerekmektedir.

Bu anlamda ülkemizin her yerinde ki Şehit ve Gaziler derneklerimize de önemli bir görev düşmekte olup sürece destek vermeleri, sürecin hızlanmasına yol açacaktır. Elbette Şehit ailelerimizin ve gazilerimizin incitilmeden sürecin yönetilmesi gerektiğine inanıyoruz. Ancak süreçte Şehit ailelerimizin ve Gazilerimizin de aktif rol üstlenmeleri ve sürece dâhil edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Yakalanmış olan bu tarihi fırsat ülkemizin lehine dönüştürülmelidir. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hükümetimize bile mal olsa bu sorunu çözeceğiz demesi aslında çözüme ne kadar yaklaştığımızın ve hükümetin ne kadar samimi olduğunun göstergesidir. Herkesin sürece destek vermesi gerekmektedir. Şeklinde konuştu.

Ziyarette yapılan ikramlar ve ziyaret sonrası Bitlis Şehit Aileleri Derneği başkanı Seyfettin Apak, misafirlere plaket vermesi ile ziyaret sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Beşminare Akademi'den Anlamlı Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement