Beyaz Saray Sözcüsü Carney Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Beyaz Saray Sözcüsü Carney Açıklaması

Beyaz Saray Sözcüsü Carney Açıklaması

“Şunda açıklık kazandırma istiyorum ki değerlendirdiğimiz seçenekler, rejim değiştirmeye dönük değil. Bu seçenekler, kimyasal silah kullanımının yasaklanmasına yönelik uluslararası standartların açık ihlaline cevap vermeye dönüktür. Bu ölçekte kimyasal silah kullanılması ayrı bir konu ve yanıt verilmesi gereken bir durum”

27.08.2013 21:13

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, "Şunda açıklık kazandırma istiyorum ki değerlendirdiğimiz seçenekler, rejim değiştirmeye dönük değil. Bu seçenekler, kimyasal silah kullanımının yasaklanmasına yönelik uluslararası standartların açık ihlaline cevap vermeye dönüktür. Bu ölçekte kimyasal silah kullanılması ayrı bir konu ve yanıt verilmesi gereken bir durum" dedi.

Carney, günlük basın toplantısında, Suriye'ye verilecek olası yanıtlar konusunda Kongre ile istişare içinde olduklarını söyledi.

Suriye rejiminin kimyasal silahlar üzerindeki kontrolü bir şekilde yitirmiş olduğuna yönelik herhangi bir bilgi olup olmadığı hakkındaki soru üzerine Carney, "Suriye rejiminin kimyasal silah stokları üzerinde tam kontrolünün olduğuna yönelik yüksek derecede güvene sahibiz" ifadesini kullandı.

Carney, ABD istihbarat birimlerince Suriye'de kimyasal silah kullanımına yönelik yapılan incelemenin sonuçlarının bu hafta açıklanabileceğini belirtti.

-"Amaç rejim değiştirme değil, ihlale yanıt"...

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, Suriye'ye yönelik değerlendirilen seçeneklerde, odaklarının "rejim değiştirme" değil, "Suriye rejiminin kimyasal silah kullanımına eylemine yanıt verme" olduğunu ifade etti.

Carney, "Şunda açıklık kazandırma istiyorum ki değerlendirdiğimiz seçenekler rejim değiştirme hakkında değil. Bu seçenekler, kimyasal silah kullanımının yasaklanmasına yönelik uluslararası standartların açık ihlaline cevap vermeye dönüktür. Bu ölçekte kimyasal silah kullanılması ayrı bir konu ve yanıt verilmesi gereken bir durum" diye konuştu.

Kimyasal Silahlar Konvansiyonu ile dünya nüfusunun yüzde 98'inin bu uluslararası standardın korunması gerektiğinde karar kıldığını anımsatan Carney, "kitle ölümleriyle sonuçlanan açık ve aşikar bir ihlale cevap verilmesi gereklidir" değerlendirmesinde bulundu.

Carney, Suriye'deki çatışmanın ise askeri değil siyasi bir çözüme ihtiyacı olduğunu kaydetti.

- Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beyaz Saray Sözcüsü Carney Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement