Bıg Partisi Seçime Hazır - Son Dakika
Güncel

Bıg Partisi Seçime Hazır

Bıg Partisi Seçime Hazır

Almanya siyasetine yeni katılan Yenilik ve Adalet Birliği Partisi (BIG), 13 Mayıs'ta Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nde yapılacak eyalet seçimlerine hazır.

20.04.2012 09:00

Almanya siyasetine yeni katılan Yenilik ve Adalet Birliği Partisi (BIG), 13 Mayıs'ta Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nde yapılacak eyalet seçimlerine hazır.

KRV'de yapılacak seçimler için yoğun bir çalışma yürüten Yenilik ve Adalet Birliği Partisi (BIG), Duisburg'ta bulunan Park Restorant'ta bir tanıtım toplantısı düzenledi.

Kahvaltılı toplantıya BIG Genel Başkanı Haluk Yıldız, BIG KRV Koordinatörü Mehmet Özyön, KRV milletvekili adayları Mümün Uluç, Süleyman Arslan, Hayri Çalık ve çok sayıda partili katıldı.

KRV seçimlerine 21 adayla girmeye hazırlanan Yenilik ve Adalet Birliği Partisi'nin Genel Başkanı Haluk Yıldız, "13 Mayıs 2012 tarihinde yapılacak eyalet seçimleri için KRV seçim kurulu, partimizin 11. sıra olduğunu açıkladı. Bu seçimlerden alacağımız sonuçla da, ilk sekize girmeyi hedefliyoruz. Bunun içinde bu seçimi çok önemsiyoruz. Çünkü nüfus bakımından KRV eyaleti Almanya'nın dörtte birini oluşturuyor." dedi.

BIG Partisi'nin Almanya genelinde hızla büyüdüğüne dikkat çeken Haluk Yıldız, "KRV'de yapılacak seçimler için, 'bize verilecek her oy, göçmenlerin sesi anlamına gelecektir. Oy hakkı olan herkesin sandığa gitmesini bekliyoruz." şeklinde konuştu. Yıldız ayrıca Türk kökenli seçmenlerden destek istedi.

KRV seçimleri için Yenilik ve Adalet Birliği Partisi'nden milletvekili adayı olan Mümün Uluç, Süleyman Arslan ve Hayri Çalık, BIG'in Almanya siyasetine katılmasının çok önemli olduğunu ve alacakları oylarlada Almanya'ya yeni bir ses getireceklerini belirttiler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bıg Partisi Seçime Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement