Bilgi Evi Çarşamba Günü Hizmete Girecek - Son Dakika
Güncel

Bilgi Evi Çarşamba Günü Hizmete Girecek

Bilgi Evi Çarşamba Günü Hizmete Girecek

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Öğrencilerin güvenli ortamda ödevlerini yaptığı Bilgi Evi yenilenmiş hali ile hizmete giriyor.

30.05.2014 17:15  Güncelleme: 17:09

Bilgi evi için Hayırsever işadamı Remzi Çakır´a ait tarihi binanın restore edilip ücretsiz olarak Belediye´ye Bilgi Evi olarak kullanılması amacıyla tahsis edilmesinin ardından 2007 yılında İstanbul'un Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'ın bilgisayar, kitap ve projeksiyon makinesi vermesiyle hizmete girmişti.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'ın göreve gelmesiyle Bilgi Evi bakıma alındı. İlçemiye kültür hizmetinin sunulması için öncülük eden Belediye Başkanı Yavaş hizmete girdiği gibi duran, zaman içinde yıpranan Bilgi evinin modern bir görüntüye kavuşturulması için talimat verdi.

Talimat doğrultusunda Bilgi Evi boyandı, bilgisayar ve monitörleri değiştirilerek daha modern bir görünüme kavuştu. Öğrencilerin yaz tatilinde ev ortamında kullanabilecekleri Bilgi Evi 4 Haziran Çarşamba günü hizmete girecek. Öğrencilerin internete kolay ulaşması ve zararlarından korunarak güvenli ortamda girebilmeleri için bir görevli de çocuklara nezaret ediyor. Ayrıca Bilgi evinde öğrenciler için bilgisayar, satranç, çeşitli hikâye, roman, ansiklopedi ve dergilerden oluşan kütüphane bulunmakta. Gazete okuma alışkanlığı gelişmesi için her gün ulusal gazetelerde Bilgi evinde yerini alıyor. Veliler de binanın kullanım hakkını veren hayırsever Çakar ve bilgi evine dönüştüren Belediye Başkanımız Yavaş'a teşekkür ediyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bilgi Evi Çarşamba Günü Hizmete Girecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement