Binali Yıldırım, İzmir ile Erzincan Arasında 'hava ve Gönül Köprüsü' Kurdu - Son Dakika
Güncel

Binali Yıldırım, İzmir ile Erzincan Arasında 'hava ve Gönül Köprüsü' Kurdu

Binali Yıldırım, İzmir ile Erzincan Arasında \'hava ve Gönül Köprüsü\' Kurdu

Ulaştırma eski Bakanı Erzincan Milletvekili Binali Yıldırım, SunExpress'in İzmir- Erzincan uçak seferlerini başlattı.

23.05.2011 18:16

Ulaştırma eski Bakanı Erzincan Milletvekili Binali Yıldırım, SunExpress'in İzmir- Erzincan uçak seferlerini başlattı. Aday gösterildiği İzmir'den işadamları ve turizmcilerle birlikte memleketi Erzincan'a çıkarma yapan Binali Yıldırım, İzmir ile Erzincan arasında 'gönül köprüsü' yetmediği için 'hava köprüsü' kurduğunu bildirdi. Eğitim ve Araştırma Hastanesinin açılışını, Kızılay Erzincan Maden Suyu tesislerinin temelini atan Yıldırım günü birlik gezisinde, Göz hastanesi, havacılık lisesi ve THK eğitim merkezi müjdelerini verdi. İzmir'den, Sunexpress'in tarifeli uçağı ile bugün (23 Mayıs) saat 09. 30'da Erzincan'a gelen Binali Yıldırım'ı havalimanında Vali Abdülkadir Demir , Belediye Başkanı Yüksel Çakır (AKP), Erzincan Milletvekili Sebehatttin Karakelle, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel, Kızalay Genel Başkanı Tekin Küçükali, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal ve yüzlerce vatandaş karşıladı. 'Erzincan seninle gurur duyuyor', 'İzmir'in Fatih'i, Erzincan'ın mimarı' sloganları atılarak coşkulu biçimde karşılanan Yıldırım, karşılamaya gelen 500 kişiye Erzincan'dan İzmir'e direkt uçak seferlerini başlattıklarını belirtti. Gönül köprüsü kurmanın yetmediğini düşünerek hava köprüsü kurmak için yola çıktıklarını belirten Yıldırım, "Erzincan'la İzmir'in dostluk ve kardeşliğini daha da geliştirelim. Türkiye'nin dünyaya, batıya açılan kapısı Ege'nin incisi güzel İzmir'imizle Doğu'nun en güzel şehri Erzincan'ı birbiri ile yaklaştırmak, kaynaştırmak bu seferlerle çok daha kolay hale gelecek. Artık bu kardeşinizi özlediğinizde hemen uçağa atlayacaksanız ver elini İzmir. Bende buralar gözümde tuttuğumda hemen atlayıp ver elini Erzincan diyeceğim" diye konuştu.

Karşılama töreninin ardından terminalde açıklama yapan SunExpres Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, yurtiçi ve yurtdışı 30 noktaya sefer düzenlediklerine dikkat çekti. Otobüse binen Yıldırım, yol boyunca sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlaras karanfil attı. Binali Yıldırım, Büyük Selçuklu sultanı Alparslan'ın kumandanlarından Mengücek Gazi'nin adının verildiği Eğitim ve Araştırma Hastanesinin açılışına katıldı. Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan 235 yataklı, 10 suit oda ve birer ikişer yataklı olan 28, 6 milyona çıkan hastanenin açılışında Yıldırım, 'Partinin biri seçim vaadine yazmış. 'Ankara'dan Konya'ya hızlı tren yapacağız'. Günaydın. Hayırlı sabahlar. İşte Türkiye'nin dertleri ile kim ne kadar ilgileniyor her şey ortada. Siz daha yapılanı fark edemedi iseniz bu ülkeye yapacağınız hiçbir şey olamaz. Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile birlikte hastalar başka illere götürülmeyecek. Her ay bin kişi, kalp hastası ve ağır ameliyat gerektiren hastalar başka illere gönderiliyordu. Bu hastalarımız yollarda hayati risk taşıyor. Beklide gideceği yere varamadan hakkın rahmetine kavuşuyor. Bu hastanenin devreye girmesi ile birlikte her türlü müdahale anında burada yapılacak. Hemşehrilerimiz burada şifa bulacak ' dedi.

Bakan Yıldırım konuşmasında Dünya Göz Hastanesinin Erzincan'a göz hastanesi açacağını, Erzincan'a havacılık lisesi ile Türk Hava Kurumu tarafından 300 kişilik Eğitim Merkezi de kurulacağının müjdesini verdi. Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin açılışı ile Kızılay Erzincan Madensuyu Tesislerinin temeli birlikte atıldı. Binali Yıldırım, son olarak Türk Kızılayı tarafından kurulan Afet Yönetim Merkezi ve Çadır Üretim Tesisinin açılışını Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ile birlikte yaptı. Tesisleri gezen Bakan Yıldırım dikilen ilk çadıra imza attı, dikiş makinesinde çadır dikti. Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım ve beraberindekiler Erzincan'daki açılışların ardından saat 15. 15'te SunExpress ait yolcu uçağı ile İzmir'e döndü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Binali Yıldırım, İzmir ile Erzincan Arasında 'hava ve Gönül Köprüsü' Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement