Bitlis Eren Üniversitesi Artık Daha Güvenli - Son Dakika
Güncel

Bitlis Eren Üniversitesi Artık Daha Güvenli

Bitlis Eren Üniversitesi Artık Daha Güvenli

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) kampus alanı ile ilçelerdeki yüksekokullar ve dersliklerin güvenliğini sağlamak üzere toplam 400 kamera yerleştirildi.

18.01.2016 12:37

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) kampus alanı ile ilçelerdeki yüksekokullar ve dersliklerin güvenliğini sağlamak üzere toplam 400 kamera yerleştirildi. BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, gece görüşü, HD kalitesinde görüntü veren kameralarla artık daha güvenli bir üniversite olduklarını söyledi.

BEÜ kampus alanı ile ilçelerdeki yüksekokullar ve dersliklerin güvenliği için kamera sistemini kurdu. Yaklaşık 5 yılda tamamlanan ve 2.7 milyon TL'ye mal olan sistemin altyapı ve kamera sistemi hizmete girdi. Üniversitenin 400 farklı yerine kurulan kamera sistemi, Türkiye'de çok nadir üniversitelerde bulunması gibi bir özelliğe sahip. BEÜ Rektörü, Prof. Dr. Mahmut Doğru, gece görüşü, HD kalitesinde görüntü veren kameralarla artık güvenli bir üniversite olduklarını söyledi.

Kurulan kamera sistemi ile ilgili bilgi veren Bilgi İşlem Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Musa Çıbuk ise bugün ODTÜ, Gazi Üniversitesi gibi özellikli üniversitelerde bulunan sistemin öğrenciler ve öğretim üyeleri için güvenlik alanında en iyi hizmeti sunduklarını belirtti. Kameraların gece ve gündüz çok kaliteli görüntü alabilen, 30x, 40x'e kadar zoom yapabildiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Çıbuk, şöyle konuştu:

"Sistemimizde 8 adet sunucumuz var. Toplam 480 terebaytlık kapasiteye sahibiz. Görüntülerimizi 30 günden fazla kayıt yaparak saklayabiliyoruz. Değişik ayarlamalar yaparak bu süreyi 6 aya kadar da çıkarabiliyoruz. İlk etapta kamera sayımız 400, proje tamamlandığında 500 kamerayı bulacak. Yani bir noktada 2-3 kamera ile takiplerimiz söz konusu oluyor. Herhangi bir noktada kameramızın arızalanması durumunda o noktada kör olmayacak diğer kameralarla görüntü alabileceğiz. 136'sı ilçelerdeki Meslek Yüksek Okullarında olmak üzere 400 kameranın aldığı görüntüler merkezdeki kayıt odasında kayıt altına alınıyor. Buralara girişler parmak iziyle olacak. İzleme odalarımızda da görüntü alan kameralarımız var. Yani kendimizi de izliyoruz." - Bitlis

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bitlis Eren Üniversitesi Artık Daha Güvenli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement