Böbrekleri Büyüyen Kadına, Doğum Gününde Eşinden Böbrek Hediyesi - Son Dakika
Güncel

Böbrekleri Büyüyen Kadına, Doğum Gününde Eşinden Böbrek Hediyesi

Böbrekleri Büyüyen Kadına, Doğum Gününde Eşinden Böbrek Hediyesi

Antalya'da böbrek yetmezliği nedeniyle 4 yıldır diyalize giren 52 yaşındaki Aysen Eminoğlu, doğum gününde eşi 57 yaşındaki İbrahim Eminoğlu'ndan alınan böbreğin nakledilmesiyle yaşama tutundu.

01.04.2015 13:04

Antalya'da böbrek yetmezliği nedeniyle 4 yıldır diyalize giren 52 yaşındaki Aysen Eminoğlu, doğum gününde eşi 57 yaşındaki İbrahim Eminoğlu'ndan alınan böbreğin nakledilmesiyle yaşama tutundu. 10 yıldır ameliyat korkusuyla yaşayan Eminoğlu'nun iflas eden iki böbreğinin 15 kilo çıkması, nakle katılan doktorları bile şaşırttı.

Ankara'da oturan emekli Aysen Eminoğlu'na 20 yıl önce polikistik böbrek hastalığı teşhisi konuldu. Hastalık nedeniyle 10 yıl önce doktorlarının böbrek nakli olması gerektiğini belirttiği Eminoğlu, son 4 yıldır haftanın üç günü diyalize girmeye başladı. Doktorların böbrek nakli için ısrar etmeleri üzerine Antalya'ya gelen Eminoğlu, Medical Park Antalya Hastanesi'ne başvurdu. Tetkiklerin ardından eşi İbrahim Eminoğlu'nun böbreğini alabileceği anlaşılan Aysen Eminoğlu, doğum günü olan 24 Mart'ta ameliyat masasına yattı. Medical Park Antalya Hastanesi Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş yönetiminde gerçekleşen ameliyata katılan doktorlar, Eminoğlu'nun işlev görmeyen iki böbreğini alarak eşinden alınan böbreği nakletti.

Eminoğlu'nun 43 santimetre büyüklüğündeki sağ böbreğinin 8 kilo, 42 santimetre büyüklüğündeki sol böbreğinin ise 7 kilo olması ameliyata giren doktorlarda şaşkınlık yarattı. Ameliyattan çıktıktan sonra yoğun bakım ünitesindeki tedavisinin ardından genel servise alınan Aysen Eminoğlu, iflas eden böbreklerinin fotoğraflarını görünce şok geçirdi. Ameliyattan önce oldukça kilolu olduğunu belirten Eminoğlu, "Büyük beden kıyafetler giyiyordum. Böbreklerim alınınca 15 kilo zayıfladım. Kuş gibi hafifledim. Doğum günümde nakil olmak benim için ikinci bir mutluluk oldu" dedi. Eminoğlu, diyalize girmeyeceği ve doyasıya su içeceği için büyük sevinç yaşadığını dile getirdi.

Polikistik böbrek hastalığının kalıtsal olduğunu belirten Prof. Dr. Alper Demirbaş, 5 binin üzerinde yaptığı naklin yüzde 5'inin bu hastalık nedeniyle gerçekleştiğini kaydetti. Mesleki hayatında ilk kez bir hastanın böbreğinin bu kadar büyük olduğunu gördüğünü belirten Prof. Dr. Demirbaş, "Böbreklerde binlerce kist vardı, görünce çok şaşırdım. Bu kadar büyük böbreklere rastlamadım. Bir bebeğin ortalama 3 kilo ağırlığında olduğunu düşünürsek, hastamız vücudunda 5 bebek taşıyor gibiydi. Yetişkin bir insanın her iki böbreği ortalama 250 gramdır. Ancak bu hastamızın böbreklerinin ağırlığı 15 kilogramdı. Yani tam 60 katı. Benim için zor ve şaşırtıcı bir ameliyattı" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Böbrekleri Büyüyen Kadına, Doğum Gününde Eşinden Böbrek Hediyesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement