Bolu Dağı'nda Yoğun Kar Yağışı ve Sis - Son Dakika
Güncel

Bolu Dağı'nda Yoğun Kar Yağışı ve Sis

Bolu Dağı\'nda Yoğun Kar Yağışı ve Sis

Bolu Dağı'nda etkili olan yoğun kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oluyor.

04.12.2012 15:55

Bolu Dağı'nda etkili olan yoğun kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oluyor.

D-100 karayolu Bolu Dağı'nın Düzce ve Bolu kesimlerinde sabah saatlerinde etkisini gösteren kar yağışı, karayolunun özellikle Düzce kesiminde bulunan Bakacak, Karanlıkdere ile Bolu kesiminde bulunan Seymenler mevkisinde tipi şeklinde devam ediyor.

Yolda tuzlama ve küreme çalışmalarını aralıksız sürüdüren ekipler, olası kazalara karşı bölgenin değişik noktalarında hazır bekletiliyor.

Polis ekipleri ise yolun karayolunun Düzce- Kaynaşlı girişi ve Bolu Seymenler mevkilerinde, sürücülere yavaş gitmeleri ve araçlarında zincir ve halat bulundurmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

Bolu Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Murat Sönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mevsimin ilk karıyla Bolu Dağı'nda kışın kendisini gösterdiğini söyledi.

Sabah saatlerinden itibaren kar yağışının başladığını fakat son saatlerle tipi ile karışık olarak etkisini arttırdığını ifade eden Sönmez, "Hava şartlarından kaynaklanan herhangi bir kazamız bulunmuyor. Sürücülerimizden artık kışın geldiğini fark etmelerini bekliyoruz" diye konuştu.

Sürücülerin kayganlaşan yollarda dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Sönmez, "Sürücüler, araçlarının bakımlarını yaparak yola çıksınlar, emniyet kemerlerini taksınlar ve farlarını açık bulundursunlar. Bölgemizde zaman zaman yoğun sis olabiliyor ama sürücülerimizin dikkati ile herhangi bir sorun yaşayacağımızı sanmıyorum" ifadesini kullandı.

Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş - Ömer Ürer

Yayıncı: Murat Paksoy - DÜZCE/BOLU

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bolu Dağı'nda Yoğun Kar Yağışı ve Sis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement