Boşanmanın Altında Kadına İlgisizlik Yatıyor - Son Dakika
Güncel

Boşanmanın Altında Kadına İlgisizlik Yatıyor

Boşanmanın Altında Kadına İlgisizlik Yatıyor

Nüfusa göre boşanma oranında ilk sıralarda yer alan Aksaray'da konferans veren iletişimci-yazar Canten Kaya, boşanmanın en önemli sebeplerinden birinin de kadına olan ilgisizlik olduğunu söyledi.

23.03.2013 13:24

Nüfusa göre boşanma oranında ilk sıralarda yer alan Aksaray'da konferans veren iletişimci-yazar Canten Kaya, boşanmanın en önemli sebeplerinden birinin de kadına olan ilgisizlik olduğunu söyledi.

Son yıllarda boşanma oranlarının arttığı ve Türkiye genelinde nüfusa göre ilk sıralarda yer aldığı Aksaray'da sivil toplum örgütleri, boşanmaları azaltmak ve sorunların çözümüne ulaşmak için konferanslar düzenliyor. Bu kapsamda 'Güçlü Aile Güçlü Toplum' isimli bir proje geliştiren bir dernek, 'Aile İçi İletişim' konferansında iletişimci-yazar Canten Kaya'yı Aksaraylılarla buluşturdu. Canten Kaya, boşanmalarda en büyük nedenin kadına olan ilgisizlikten kaynaklandığını söyledi. Son yıllarda boşanmaların ciddi anlamda arttığına dikkat çeken Kaya, "Aksaray'da nüfusa göre boşanmanın en yüksek olduğu ikinci ilimiz. Özellikle son dönemde boşanmaların altında yatan nedenlere baktığım zaman aşırı derecede kadının ve erkeğin birbirini anlamaması, anlayış eksikliği olduğunu görüyorum. Bir de anne babaların fazla evliliklere müdahaleci olmalarından kaynaklanan sorunlar var. Bir de televizyonların, her ne kadar şu anda televizyonun karşısında da olsak dizilerin, özentilerin de ciddi anlamda evliliklere zarar verdiğini görüyorum. ve bu konuda kadının ve erkeğin yapısının da gerçekten birbirini anlama noktasında, iletişim noktasında sorun yaşadığını görüyorum. Mesela baktığımız zaman kadınlar paylaşım odaklı, erkekler sonuç odaklı. Eve gelince kadın eşiyle o gün neler yaptığını konuşmak istiyor, paylaşmak istiyor. Ama baktığım zaman erkekler zaten kafaları dolmuş, piyasada o stresin içinde evlerini bir sığınak gibi görüyorlar. O noktada eşlerinin onlarla beraber bir şeyler konuşması ya da bir şeyler paylaşmasını istediğinde de o paylaşımda bulunmuyorlar. ve en büyük eksiklerden birisi de şunu görüyorum; kadın sevildiğini bilmek istiyor, ama maalesef bizim erkekler zaten seviyoruz ne gereği var bunu söylemenin diyorlar. Hayır, kadınlar paylaşım odaklı olduğu için sürekli sevilmek istiyor. Hayatım seni seviyorum, canım, bir tanem, güzel sözler, güzel kelimeler kadın için sihirli güç" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Boşanmanın Altında Kadına İlgisizlik Yatıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement