Bosna'da Emekli Askerler Eylem Yaptı - Son Dakika
Güncel

Bosna'da Emekli Askerler Eylem Yaptı

Bosna\'da Emekli Askerler Eylem Yaptı

Bosna-Hersek Silahlı Kuvvetleri'nden emekli olan 400'e yakın eski asker, emeklilik haklarından yararlanamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

26.02.2013 13:59

Bosna-Hersek Silahlı Kuvvetleri'nden emekli olan 400'e yakın eski asker, emeklilik haklarından yararlanamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

Başkent Saraybosna'da, Bosna-Hersek'i oluşturan iki entiteden biri olan Bosna-Hersek Federasyonu Meclisi önünde düzenlenen protestoya, 2010 yılında emekliliğe hak kazanan, ancak hala emeklilikten doğan haklardan yararlanamayan, bu yüzden de emekli maaşı alamayan eski askerler katıldı.

Eski ordu mensupları, eylem gerekçelerini, gerek devlet gerekse entite bazındaki yetkili makamların durumu düzeltecek adımlar atmamaları olduğunu belirtti. Söz konusu nedenle yaklaşık bin 500 kişinin mağdur olduğu ifade edildi.

Meclis binası önünde eski ordu mensuplarının eylemi devam ederken, Bosna-Hersek Federasyonu milletvekilleri de içeride emeklilere daha uygun koşullar kazandıracak yeni kanunu görüştü.

Geçen Kasım ayında Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) talebi üzerine hükümetin geri çektiği ve Demokratik Eylem Partisi (SDA) tarafından tekrar gündeme getirilen yeni kanun, eski ordu mensuplarına daha uygun emeklilik koşulları sağlamayı amaçlıyor.

Konuya ilişkin görüşlerini AA muhabirine açıklayan bazı protestocular, Bosna-Hersek Federasyonu Meclisi'ndeki tüm siyasi grupların söz konusu kanuna destek verecekleri konusunda kendilerine söz verdiklerini ifade etti.

Eski ordu mensupları, geçen yıl da benzer bir eylemi Bosna-Hersek Meclisi önünde gerçekleştirmiş, ancak yetkililer söz konusu meseleyle entitelerdeki yetkili makamların ilgileneceğini ifade ederek, çözüm için federasyon meclisini adres göstermişti.

Muhabir: Vesna Beşiç - Kayhan Gül

Yayıncı: Serkan Fidan - SARAYBOSNA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bosna'da Emekli Askerler Eylem Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement