Bosna Hersek'teki Seller - Son Dakika
Güncel

Bosna Hersek'teki Seller

Bosna Hersek\'teki Seller

TİKA yaşanan sel felaketinde en fazla mağduriyetin yaşandığı Maglay, Teşany ve Doboy kentlerindeki vatandaşlara gıda malzemesi ile battaniye ve çizme dağıtacak.

15.05.2014 15:51

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Bosna Hersek'te yaşanan sel felaketinde en fazla mağduriyetin yaşandığı bölgelerdeki vatandaşlara gıda malzemesi ile battaniye ve çizme dağıtacak.

TİKA Saraybosna Koordinatörü Dr. Zülküf Oruç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bosna Hersek'te aşırı yağışların neden olduğu su taşkınları nedeniyle yetkililerle yaptıkları görüşmelerde, özellikle Maglay, Teşany ve Doboy kentlerindeki halkın çok daha zor durumda olduğunun kendilerine iletildiğini söyledi. Ülkedeki yaşanan bu durumu, TİKA'nın Ankara'daki merkezine ilettiklerini ifade eden Dr. Oruç, bu kapsamda Bosna Hersek halkına gereken yardımın ve desteğin verilmesi yönünde talimat aldıklarını kaydetti.

Dr. Oruç, TİKA olarak Maglay, Teşany ve Doboy kentlerindeki vatandaşlara gün içerisinde gıda malzemesi ile battaniye ve çizme ulaştıracaklarını belirterek, şu anda malzemelerin temin edilmesinin hazırlığı içerisinde olduklarını, bu hazırlığın biter bitmez ekiplerin hareket edeceğini bildirdi.

Maglay Belediye Başkanı ile görüştüklerini ve buradaki halkın çok zor durumda olduğunu öğrendiklerini anlatan Dr. Oruç, "Bu bölgelere daha önce TİKA olarak çeşitli projeler uyguladık. Maglay'da son olarak Kurşumliya Camisi'nin tadilatı yapıldı ve 31 Mayıs'ta açılışın yapılması planlanıyor. Maglay, TİKA'nın fahri hemşehrilik beratı aldığı bir şehirdir. Buradaki halkın ihtiyaçlarına TİKA olarak bir nebze de olsa katkıda bulunacağız" diye konuştu.

Bosna Hersek ve Sırbistan'da aşırı yağışlar nedeniyle nehirlerin taşması sonucu çok sayıda ev ve tarım arazisi sular altında kaldı. Taşkınlardan en fazla Saraybosna'nın Ilıca bölgesi ile Zenitsa, Olovo, Maglay, Zavidoviçi, Doboy ve Kakany kentleri etkilendi. Özellikle Maglay kent merkezinin tamamen sular altında kalması nedeniyle vatandaşların, gıda ve içme suyu sıkıntısı çektiği öğrenildi. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bosna Hersek'teki Seller - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement