Bosna-Hersekli Çiftçilerden Teşvik Protestosu - Son Dakika
Güncel

Bosna-Hersekli Çiftçilerden Teşvik Protestosu

Bosna-Hersekli Çiftçilerden Teşvik Protestosu

Bosna-Hersekli çiftçiler, tarım teşviklerinin bütçede yer almasına rağmen ödenmediği gerekçesiyle, protesto gösterisi düzenledi.

14.01.2013 14:54  Güncelleme: 14:51

Bosna-Hersekli çiftçiler, 2012 yılı tarım teşviklerinin bütçede yer almasına rağmen ödenmediği gerekçesiyle başkent Saraybosna'da protesto gösterisi düzenledi.

Başkentteki Bosna-Hersek Federasyonu Tarım Su Endüstrisi ve Ormancılık Bakanlığı binası önünde toplanan yüzlerce çiftçi, Tarım Su Endüstrisi ve Ormancılık Bakanı Yerko İvankoviç Liyanoviç'in istifasını istedi. İlgili bakanlığın çalışmalarından memnun olmadıklarını dile getiren çiftçiler, teşviklerin ödenmemesinden sorumlu tuttukları Bakan Liyanoviç aleyhine slogan attı ve pankart açtılar.

Bosna-Hersek Federasyonu Çiftçi Dernekleri Birliği Başkanı Avdo Muslimoviç'in, protestonun yapıldığı bakanlık binası önüne gelişi sırasında, Muslimoviç ve çiftçiler arasında arbede yaşandı. Protestocular, Muslimoviç'in alandan ayrılmaması halinde, bakanlık binasına gireceklerini söyledi. Olayın büyümesine izin vermeyen polis, Muslimoviç'i olay yerinden uzaklaştırdı. Bu sırada çiftçiler, "hırsızlık ve Liyanoviç'in adamı" olmakla suçladıkları Muslimoviç aleyhine sloganlar attı.

Gerginliğin ardından açıklama yapan Avdo Muslimoviç, bütün çiftçilerin teşvik alümadıkları için protesto ettiklerini belirterek, "Biz buraya kavga etmek için gelmedik. Çiftçilerin sıkıntısı burada halledilebilecek bir şey değil. Sorunu, Bosna-Hersek Federasyonu Parlamentosu'nun çözmesi lazım" dedi.

Bosna-Hersek Federasyonu Çiftçi Dernekleri Koordinatörü Mehmed Nikşiç ise çiftçilerin protestoyu bugünlük bitirdiğini, ancak 21 Ocak'ta yine eylem yapacaklarını belirtti. Çiftçilerin bir hafta sonra Bosna-Hersek Federasyonu Başkanı Jivko Budimir ile toplantı yapacaklarını belirten Nikşiç, bakan İvanoviç aleyhine dava açacaklarını söyledi.

Daha önce bakan Liyanoviç'ten toplantı için söz aldıklarını ifade eden Mehmed Nikşiç, bu toplantıda 2012 yılı için geciken teşviklerin değil, 2013 bütçe tasarısı hakkında görüşüleceğinin kendilerine iletildiğini kaydetti. Nikşiç,

"Biz, Bosna-Hersek Federasyonu Başkanı Jivko Budimir ve Başbakan Nermin Nikşiç'le toplantı yapmak istiyoruz. Aynı zamanda Bakan Liyanoviç'in görevden alınmasını da istiyoruz" diye konuştu.

Açıklamaların ardından protestocular dağıldı.

Muhabir: İvana Despotoviç - Kemal Zorlak

Yayıncı: Serkan Fidan - SARAYBOSNA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bosna-Hersekli Çiftçilerden Teşvik Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement