Brezilya'da Sel Felaketinden Etkilenen İki Eyalete Yardım - Son Dakika
Güncel

Brezilya'da Sel Felaketinden Etkilenen İki Eyalete Yardım

Brezilya\'da Sel Felaketinden Etkilenen İki Eyalete Yardım

Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, ülkenin güneydoğusunda sel felaketinden etkilenen iki eyalete milyonlarca dolar yardım yapılacağını söyledi.

25.12.2013 11:05  Güncelleme: 11:14

Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, ülkenin güneydoğusunda sel felaketinden etkilenen iki eyalete milyonlarca dolar yardım yapılacağını açıkladı.

Günlerdir devam eden şiddetli yağışların neden olduğu sel ve heyelanlar sonucu 30'dan fazla kişinin yaşamını yitirdiği Minas Gerais ve Espirito Santo eyaletlerini ziyaret eden Rousseff, bölgeye helikopter ve kamyonlarla gıda ve ilaç yardımı gönderildiğini belirtti.

Son 90 yılın en kötü sel felaketini yaşadıklarına dikkati çeken Rousseff, etkilenen bölgelerin yeniden inşa edileceği sözünü verdi.

Bölgede binlerce evin yıkıldığı, ulaşım sisteminin felç olduğu ve birçok yerleşim birimine elektrik verilemediği kaydedildi.

Espirito Santo Valisi Renato Casagrande, yaklaşık 50 bin kişinin sel felaketi nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldığını bildirdi.

Casagrande, bazı yerleşim birimleri ile iletişim kurulamadığını, ölü sayısının artmasından endişe duyulduğunu sözlerine ekledi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Brezilya'da Sel Felaketinden Etkilenen İki Eyalete Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement