Britanya Müzesi'nde İlahi Dinletisi - Son Dakika
Güncel

Britanya Müzesi'nde İlahi Dinletisi

Britanya Müzesi\'nde İlahi Dinletisi

Britanya Müzesi'nde ilahi dinletisiGonca Yağcı, 22 Mayıs Londra (DHA) - Türk sanatçı Esra Akkaya Britanya Müzesi'nde düzenlenen İnançların Sesi Müzik Festivali'inde ilahi dinletisi sundu.

23.05.2016 09:49

Britanya Müzesi'nde ilahi dinletisi

Gonca Yağcı, 22 Mayıs Londra (DHA) - Türk sanatçı Esra Akkaya Britanya Müzesi'nde düzenlenen İnançların Sesi Müzik Festivali'inde ilahi dinletisi sundu. Semazenin eşlik ettiği dinleti büyük ilgiyle izlendi.

Bu yıl 5'incisi düzenleneden İnançların Sesi Müzik Festivali (London Interfaith Music Festival ) kapsamında Londra'da yaşayan Türk sanatçı Esra Akkaya sufi müziği ve Yunus Emre'nin ilahilerinden derlenen bir dinleti gerçekleştirdi.

Britanya Müzesinde düzenenen ve gün boyu süren festivalde Hristiyan, Budist, Sih, Yahudi, Müslüman, Hindu ve dünyanın farklı bölgelerinden, farklı inançların temsilcileri dini müziklerini ve danslarını sundular.

Farklı etnik grup ve dini toplulukların müzik ve dans gösterilerinin sergilendiği programda Türkiye'yi temsilen Esra Akkaya İslam ve Sufi müziğiyle sahne aldı.

Odissi Ensemble dans grubu ise Doğu Hindistan'daki 2 bin yıllık Hindu dansından örnekler sunarken İsrail Dans Enstitüsü ise Doğu Avrupa, Fas, Yemen ve Yunan motiflerini içeren hareketli bir dans performansı gerçekleştirdi.

Festivalin dördüncüsü geçen yıl Londra Üniversitesi SOAS Bölümü'ünde gerçekleştirilmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Britanya Müzesi'nde İlahi Dinletisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement