Giresun'da İşçiler Ölümle Burun Buruna Çalışıyorlar - Son Dakika
Güncel

Giresun'da İşçiler Ölümle Burun Buruna Çalışıyorlar

Giresun\'da İşçiler Ölümle Burun Buruna Çalışıyorlar

Soma faciası sonrası ülke gündemine gelen iş güvenliği konusu Giresun'da bir kez daha gözler önüne geldi.

18.05.2014 10:21  Güncelleme: 11:01

Yedi katlı bir apartmanda izolasyon çalışması yapan işçiler hiçbir güvenlik önlemi olmadan çalışıyor. Apartmanın dış cephesine kurulan çalışma iskelesinde hiçbir güvenlik önlemi olmadan çalışan işçiler, "maalesef Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi bizde de iş güvenliği yok." dediler.

GÖRENLERİ HAYRETE DÜŞÜRDÜ

Giresun'un Atatürk Bulvarı Sazbeyi mevkisindeki 7 katlı bir apartmanın dış cephesinde yapılan izolasyon çalışmasında işçilerin bir güvenlik önlemi olmadan çalışması ve yaklaşık 30 metreye emniyetsiz tırmanmaları görenleri hayrete düşürdü.

"KARA BALTA ÇALIŞIYORUZ"

Özel bir firma tarafından yapılan izolasyon çalışmasında görevli 55 yaşındaki Şerafettin Çakrak, şöyle konuştu: “Burada ısı yalıtımı montalama işi yapıyoruz. Türkiye’de çalışma şartlarını bilmeyen yok. Dört dörtlük güvenli çalışmıyoruz. Kara balta çalışıyoruz. Şuan tezgah kuruyoruz. Sadece Giresun’da değil tüm Türkiye’de maalesef bu şekilde çalışılıyor. Biz burada güvenli çalışamıyoruz. Kendi gayretlerimizle çalışıyoruz. Firmalar bir iş veriyor onu yerine getiriyoruz. Belki bir yıl boyunca başka bir iş alamayacağız. Bu şekilde çalışıyoruz.”

"ARTIK KORKMUYORUM"

Firma çalışanlarından 18 yaşındaki Suat Tanrıverdi de şuan iskele kurduklarını belirterek şunları söyledi: "Daha sonra binanın montalamasını yapacağız. İskeleyi kurarken zorluk yaşanıyor. Halatı çektiğimizde üstte bulunan usta halatı elinden kaçırırsa aşağıya düşme riski var. İlk zamanlar bu işi yaparken korkuyordum ama şimdi korkum ve sıkıntım yok. Aslında bu işi yaparken düşme esnasında bizi tutacak kemer gibi bir şey olması lazım. Değişik şeylerde yapılıp önlemlerde alınabilir ama yok.”

"TÜRKİYE'NİN ŞARTLARI BÖYLE"

İşçilere yardımcı olan apartman görevlisi İsmail Karadağ da, ”İşçilerin güvenli çalışma ortamı yüzde elli gibi. İşçilerin çalışırken bel kemeri, kafalarında baretleri ve makaraları olsa daha güvenli olur. Ama Türkiye’nin şartları böyle” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Giresun'da İşçiler Ölümle Burun Buruna Çalışıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • isvec merdin: bu kafayla afrika birligine giremez 10 1 Yanıtla
  • haydaaa: bunu almanyada yap , firmayi kapatirlar 10 0 Yanıtla
  • kaptan 24: Ne yani fakirin izolasyonunu zenginmi yapacak derler şimdi 6 1 Yanıtla
  • ADANALI: Bu bızım medyada SANKI ILKKEZ FARKETMIS DUYMUS İŞ GUVENLIGINI..TURKIYEDE KI ISCILERIN NASIL NE SEKILDE CALISTIGINI....ulan bu mıllet bır yegmıye ıcın 12 saat bın takla atarak bınbır cambazlıklar yaparak yasıyor hayatta kalıyor evını cocuklarını yasatıyor..YENI FARKETTINIZ..HAYIR... ZATEN BILDIGINIZ SEYLERDI..AMA SIRF HABERCILIK OLSUN DIYE SIMDILIK BU KONULARA EGILIYORSUNUZ 1 HAFTAYA KALMAZ UNUTULUR HERSEY... 6 1 Yanıtla
  • Cuvaldız: Bu Cambazlık Etmiş, Hepsi Bu.! 2 3 Yanıtla
  • Hakan: Yaşım 25.Bende İnşaat işçisiyim.Ama bu videodaki arkadaş gibi İskeleden En alt kattan - En üst kata çıkış yapmıyorum.Bu şahsın yaptığı 1 kere hata.Trabzonda olduğum için bu yıl Trabzonda İskeleden düşen işçi sayısı 4 olarak biliyorum.4 İşçide hayatını kaybetti.Yaptığımız işin hakkını alamıyoruz.10 yıl önce Alçının Metresi ile 2014 yılında alçının metresi aynı diyebiliriz.Aynı durum dış cephedede var.İnşaata gelirsiniz tabelaları görürsünüz.10 dk işçilerin çalışmasına bakınca Güvenlik (0) olduğunu görürsünüz.Büyük bir şirkette çalışıyorsanız,Sigortanız yatıyorsa.Bir kaza meydana gelse Ailenize verilecek birşeyleri olur.Ama taşeronculuk la İnşaatta çalışyotsanız,Bir yerinize birşey olsa.Hemen su istimal eder geçiştirirler.Arkadaşın biri yorum yapmış.İşçilere Emniyet kemerini taktıramıyoruz diye.Bu iş nasihatla değil.Zorbalıkla olur ancak.Sen o işçiye takmadığı için ceza vermessen.Suçu kendinde ara. 5 0 Yanıtla
  • Hakan: Yakında buradada birkaç vatandaşımız hayatını kaybeder..Takdiri ilahi derler.. 3 1 Yanıtla
  • peh: izmir ayrancılar üçpınarlar yapı koparatifi aynı yöntemle mantolama yapılıyor ve bu her yerde aynı 1 0 Yanıtla
  • gcanpolat: teşekür ederim allah razı olsun bu görüntü çok iyi böyle çekimler yapılırsa haberciler bu konulara el atıp gazetelerinde, tv ekranlarında sık sık gösterirlerse çok iyi olur özellikle artık yeraltı yer üstü nde bulunan tüm müesseler kendine çeki düzen verirler ve hatalarını en aza indirirler iş güvenliği bu gibi çekimler olursa insanlar aydınlanır herkes hatasını anlar.yarışma ve dizi programı yerine artık insanın gerçek hayatıyla ilgili çekimler yapılsın. 1 0 Yanıtla
  • MURAT GİRESUN: TÜRKİYEDE İŞGÜVENLİGİMİ VARMIŞDA BU HABERİ VERİYORSUNUZ. 0 0 Yanıtla

Advertisement