Bu Maç Burada Bitmez! - Son Dakika
Güncel

Bu Maç Burada Bitmez!

Bu Maç Burada Bitmez!

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu üzerinde oluşturduğu baskıya kadar Memur-Sen toplu sözleşme sürecini gayet iyi yönetmiştir.

02.06.2012 11:11

Tekliflerin belirlenmesinden Kamu İşverenine teklif sunması için baskı yapmaya, uyarı mitinglerinden iş bırakmaya, yeni teklif yoksa toplantıyı uzatmaya gerek yok tavrından, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu üzerinde oluşturduğu baskıya kadar Memur-Sen toplu sözleşme sürecini gayet iyi yönetmiştir.

Süreci yönetemeyenler bellidir. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nda ne söyleyeceğini bilmeyen, acaba Memur-Sen ne diyecek diyerek saatlerce kararsızlık içinde bekleyenlerin toplu sözleşme sürecini yönetemeyeceğini Kamu görevlileri de öğrenmiş oldu.

SOFUOĞLU, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu (KGHK) kararlarının kendilerini tatmin etmediğini, taleplerinin tamamını alana kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi. "Bu maç burada, bu skorla bitmez' diyen SOFUOĞLU, bundan sonraki eylem planlarının ise bu hafta sonu Ankara'da gerçekleşecek olan İl Başkanlar Kurulu'nun alacağı karar sonrasında netlik kazanacağını kaydetti.

İlk toplu sözleşme sürecinde sınıfta kalan hükümetin, 2013 Ağustos'unda yapılacak ikinci toplu sözleşmeye ders çalışarak gelmesini istedi. Taleplerinin tamamını elde edinceye kadar hükümeti sıkıştırmaya devam edeceklerini de kaydeden SOFUOĞLU, "Kamu personel danışma kuruluna işlevlilik kazandıracağız. Yüzlerce konuyu orada karara bağlayacağız. Bu maç burada bitmez" dedi.

SOFUOĞLU, öğretmene doğru bakış açısıyla bakılması gerektiğini vurgulayarak, Eğer bu ülke kalkınacaksa, bu ülkede adalet olacaksa, bu ülkeyi adaletle yönetecek siyasetçileri yetiştirilecekse bunları yapanın öğretmen olduğu da unutulmaması gerektiğini kaydetti. 24 Kasım günleri eli öpülesi öğretmenin, maliye ve milli eğitim bakanları eliyle dövülesi öğretmen konumuna getirilmesine asla müsaade etmeyeceklerini de ifade eden SOFUOĞLU, şunları kaydetti:

"Ek ödeme vermeyebilirsiniz, para vermeyebilirsiniz, yüzdelik zam vermeyebilirsiniz ama kimse öğretmenleri değersizleştiremez. Öğretmenler bu ülkenin inşacılarıdır. Tablet bilgisayara, akıllı tahtaya gösterdiğiniz değerin onda birini öğretmeninize göstermezseniz bu ülke kalkınamaz. Bunu yetkililerin görmesi, öğretmenin gönlünü alması lâzım. Para, pul istemiyoruz. Yetkilileri uyarıyoruz, öğretmenin gönlü kırılmıştır, Başbakan yanıltılmıştır, öğretmenler incitilmiştir. Bunun hem Başbakan düzeyinde hem bakanlık düzeyinde tamir edilmesi gerekiyor. Artık konu para konusu değildir."

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na Memur-Sen'in teklif ettiği Doç Dr. Aydın Başbuğ'un, Kamu Hakem Kurulu sonuç bölümüne şerh koyduğunu, 4+4 zam oranını içeren 4,5 ve 6. maddelere ise şerh koymayıp, evet dediğini ileri sürüldü. Ancak Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun sonuç tutanağının tam metninde, iddiaların aksine Doç. Dr. Başbuğ'un söz konusu maddelere karşı oy verdiği ve metni bu şekilde imzaladığı görülmektedir. Bu iddialarını belgelerle yalanlamamıza rağmen ısrarla yalanlarına devam edenlerin, kamuoyunu utanmadan yanlış bilgilendirirken bile yüzlerinin hiç kızarmadığına şahit oluyoruz. Bu yalan haberle, sendikal alanda başarı elde edemeyenler, değerli bir akademisyenimiz üzerinden konfederasyonumuza yönelik yıpratma ve karalama kampanyası yürütmeye çalışmışlardır. Ancak balonları kısa sürede ellerinde patlamıştır. Yalancılıkla doğru sendikacılık yapılamayacağının ispatı, iddia sahiplerinin yıl yıl üye kaybederek eriyip gittikleri geçtiğimiz 10 yılın istatistiklerinden görülebilir.

Memur-Sen'e eleştiri getiren Özgür Özel' e de cevap veren SOFUOĞLU, "durup durup Memur Sen'e sataşmasını bir türlü anlamıyoruz. Muhalefeti Memur-Sen'e değil hükümete yap dedik anlamadı. Yoksa; genel başkanları terör örgütüne üye olmaktan yargılanan candaş sendikalarına şirin görünmek için mi Memur-Sen'e sataşıp durmaktadır? Hadi sataşıyor da bari dersine iyi çalışsa, Memur-Sen'in kamu hakem kurulundaki şerhli imzasıyla birlikte Kamu-Sen ve KESK konfederasyonlarının temsilcilerinin de imzaları olduğunu belgeyi açıp bakma zahmetine katlanırsa görecektir. Milletin gözüne girmek ve illa da gündemde kalmak istiyorsa yalan yanlış bilgilerle kamuoyunu maniple edeceğine, toyluğu bırakıp Memur-Sen'e sataşmaktan vazgeçsin, Manisa'ya bir milletvekili olarak hayırlı hizmetler yapmaya baksın. Bu millet, kendi değerleriyle uğraşanlara tarih boyunca pirim vermemiş bundan sonra da vermeyecektir. Memur sen bu milletin değerleri doğrultusunda sendikacılık yapmaktadır." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bu Maç Burada Bitmez! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement