Bu Oyun Çocuklara Empati Yaptırıyor - Son Dakika
Güncel

Bu Oyun Çocuklara Empati Yaptırıyor

Bu Oyun Çocuklara Empati Yaptırıyor

Son zamanlarda ilgi gören zeka oyunları arasında en fazla dikkati, empati yaptırarak çocukları eğiten yerli oyun görüyor.

10.08.2015 12:41

Son zamanlarda ilgi gören zeka oyunları arasında en fazla dikkati, empati yaptırarak çocukları eğiten yerli oyun görüyor.

Çocukların karşılaştığı sorunları önceden görmelerini sağlayan 'Empati' isimli oyun birden fazla kişi ile oynanabiliyor. Eskişehir'de zeka oyunlarını tanıtıp satışını yapan Ali Arı, oyunun bir çok yönden faydasının olduğunu söyledi. Oyunun eşsiz özelliklere sahip olduğunu anlatan Arı, "Oyun, muhteşem derecede karakter ve davranış gelişimi sunuyor. Yapımcı, 12 bin kişiye anket yapmış, çocukların en çok karşılaştığı problemleri derlemiş ve Emniyet Çocuk Şube ile çalışılmış. Oyunla, çocukların başlarına sorunlar gelmeden evvel eğitmeye yönelik bir kazanım sağlanıyor" dedi.

"ÇOCUKLAR SORUN İLE KARŞILAŞMADAN ÇÖZÜMÜ İLE KARŞILAŞIYOR"

Oyunda 364 tane kartın bulunduğunu belirten Arı, "Mesela çocuğa, 'Okuldan çıktın. Eve doğru gidiyordun. Yanına hiç tanımadığın bir adam geldi ve baban seni çağırıyor, hadi seni götüreyim' dedi. Bu durumda ne yaparsın' diye soruyoruz Çocuklar bunu 4 kişi oynuyor ve her cevabın bir puanı var. Cevap kartları var. 'Giderim, yardım isterim, özür dilerim, konuşurum, muhabbeti keserim' gibi birçok cevaplar var. Çocuğa diyorum, 'Neden gidersin?' diyor ki, 'Babam çağırıyor'. Ben de, baban çağırsa neden kendisi gelmesin de başkasını yollasın diye sorunca, 'Aaa evet' diyor. Biz dedikten sonra uyanıyor. Bu oyunla sorunla karşılaşmadan, karşılaşmış gibi hissettirerek empati kurmalarını sağlıyoruz. Empati oyununa bir oyun olarak bakmıyorum. Bu oyuna ayrı önem veriyorum. Çünkü çocuklara yapılan nasihatlar bir kulaktan girip diğerinden çıkıyor. Oyunla çocuklar hem bu nasihatları öğreniyor, hem de kalıcı oluyor" şeklinde konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bu Oyun Çocuklara Empati Yaptırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement