
Espri yaptı reklam film derken milyonları kaptı. Lüks arabalarıyla çapkınlık turuna çıktı. Ancak Türkiye'de özgür olmadığını açıklayınca vatandaş şaşırdı: Çok komiksin Cem!
Bir zamanlar hayatını çizerek kazandı. Leman Kültür'ün sahnesinde standup yaptı. Halkın içinden gelip halktan espriler yapınca, bir anda şöhreti yakaladı. Türkiye gülmek için onun kapısını çalmaya başladı. Ve Cem Yılmaz bir anda komik ve zengin adam olarak hayata daldı! Hal böyle olunca paraları da kaptı. Standup gösterilerine film ve reklam da ekleyince bu kez kendisini parayla güldürmeye başladı. Bir anda ünlü güzellerin paylaşamadığı adam oldu. İşte tüm bunlara rağmen Cem Yılmaz, dert yandı! ABD'ye gidip 100 dolardan bilet satan Yılmaz, "Türkiye'de kendimi özgür hissetmiyorum. Allah'tan benim bir alanım var. Oysa insan olağan haliyle özgür hissetmeli." Bu açıklamalar sinir gülümsemelerine yol açtı! Sosyal medya Yılmaz'la yıkıldı: "Galiba son filmi gişede patlayınca reklam peşine düştü. Bir işçinin maaşını bir saatte kazanıyor. Oyuncaklarını garaja sığdıramadığı için otopark kiralıyor Hala özgürlük peşinde."
SERVETİNİN BİR KISMI
Garajında toplam 12 lüks otomobili olan Cem Yılmaz'ın serveti şöyle: Levent'te bir villa, 1 milyon dolar değerinde bir yat, Çeşme'de villa, bir benzin istasyonu, yaklaşık 1 buçuk milyon liralık Bentley otomobil, 3 Maxi Scooter motosiklet, 1 Mini Cooper, 1 antika Anadol, 1 cip, 1 milyon değerinde toplam 3 Porsche otomobil, Mini Cooper'ın son modeli Sidewalk, 652 bin dolarlık fiyatıyla yılının en pahalı otomobili olar Ferrari Enzo, 2'si klasik ve 1 spor olmak üzere 3 Mercedes.
Gişede düşüş var
ABD'de söylediği şok sözlerle şaşkınlık uyandıran, Cem Yılmaz, halk kendisini terk edince akıl tutulması yaşadı. İşte her filmde düşüş yaşan komedyenin gişe rakamları:
G.O.R.A.:................................4.001.711
Hokkabaz: ............................1.710.212
A.R.O.G.:................................3.707.086
Yahşi Batı: ............................2.323.061
Fundamentals: ......................3.842.535
Pek Yakında: ............................461.118
Mizahçı gözüyle
Sokaktan koptuğun an mizahta bittiğin andır
Espritüel olmak, mizah yapmak, insanların ilgisini çekmeye, arkadaş kazanmasına, sevgili edinmesine, popüler olmasına, para kazanmasına ve daha birçok konuya yardımcı olabilecek niteliktir.
Ama herkesin başarabildiği birşey de değildir. Belli özelliklere sahip olmanız gerekir. Sabır gerekir, bakmak bakarken de görmek gerekir.
Gazete, kitap okumak, otobüse metroya binmek, AVM'de gezmek, çarşı pazar dolaşıp meyvenin sebzenin fiyatını bilmek gerekir.
Mahalle kahvehenesinde okeye döneni seyrederken yancı olup çay yudumlamak, köşe başındaki berbere traş olurken, manavın sarışın kızından haberdar olmak gerekir.
Sinemayı tiyatroyu futbol maçına gitmeyi söylemiyorum bile. O taraftarı tribünde görmek gerekir.
Durakta otobüs beklerken vatandaşın önüne attığı yanan izmariti ayakkabınla ezip söndürmen gerekir.
Siyasetede kıyısından köşesinden değil, vatandaşın gözünün içine baktığın zaman kime o vereceğini kestirebilmeyi anlamak kadar bulaşmak gerekir. Siyasetçiler bir mizahçı için en güzel malzemedir.
Kısacası mizah yapabilmek için halkın içinde olmak, onlarla birlikte yaşamak, gözlemlemek gerekir.
Ki mizah üretebilesin. Yalılarda yaşamaya başladığın, bilmem kaç bin avroluk arabalarına garajda yer bulamadığın zaman, halktan koptuğun andır.
Magazin sayfaları senin evin, renk renk arabaların ve çorap değiştirir gibi değiştirdiğin sevgililerinden bahsetmeye başladığı zaman, senin için de mizahın bittiği zamandır.
Son Dakika › Güncel › Bu Sefer Güldürdü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?