Bubi Dağına "Celal Zor" Anısına Zirve Tırmanışı Gerçekleştirildi - Son Dakika
Güncel

Bubi Dağına "Celal Zor" Anısına Zirve Tırmanışı Gerçekleştirildi

Bubi Dağına "Celal Zor" Anısına Zirve Tırmanışı Gerçekleştirildi

Dağcı rehberler önderliğindeki 100 kişilik ekip, zorlu Bubi Dağına tırmanışını gerçekleştirdi.

23.05.2013 11:39

Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü "Gençlik Haftası" nedeniyle, 100 kişilik bir ekip ile birlikte yüksekliği 2530 metre olan Bubi Dağı zirvesine tırmandılar.

15–21 Mayıs Gençlik Haftası kutlama faaliyet programında yer alan Bubi Dağına tırmanış, 21 Mayıs Salı günü düzenlenen organize ile tamamlandı.

Dağcı rehberler önderliğindeki 100 kişilik ekip, zorlu Bubi Dağına tırmanışını gerçekleştirdi.

Tırmanış öncesinde konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Erim:" Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün faaliyet programımızda yer alan Bubi Dağına zirve tırmanışı; 1984 yılında kayak tesisi yapımında ki kaza sonucu hayatını kaybeden eski personelimiz merhum Celal ZOR kardeşimiz anısına gerçekleştirdik. Bu etkinliğimizi, geleneksel olarak her yıl Gençlik Haftası içinde yapmaya devam edeceğiz. 2013 yılı hedefimiz; Kösedağ, Süphan Dağı ve Ağrı Dağı zirve tırmanışlarını gerçekleştirmektir. Bütün halkımızı da bu organizasyonlara davet ediyoruz. Bu etkinliğimize, Kahvehaneler, evlerde ve internet kafelerde; sanal alemde en kıymetli sermaye olan, ömür sermayesini tüketen gençlerimizi davet ediyoruz.

Bu tabii güzelliklerin ve havayı teneffüs etmenin sağlıklı hayatın bir vazgeçilmesi olduğuna inanıyoruz. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan ve olumsuz davranışlardan uzaklaşabileceğini düşünüyoruz.

Tırmanışımızda rehberlik eden Dağcı grubuna, Sağlık ekiplerine ve bütün katılımcılara çok teşekkür ediyorum dedi. Zirve tırmanışında çekilen hatıra fotoğrafı ile zirve tırmanışı programı son buldu.

Zorlu tırmanıştan sonra tüm katılımcılar şenlik havası içinde mangal eti yedikten sonra, uçurtma şenliğine katılmak üzere alandan ayrıldılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bubi Dağına 'Celal Zor' Anısına Zirve Tırmanışı Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement