Bulgar Hurdacıların Eylemi - Son Dakika
Güncel

Bulgar Hurdacıların Eylemi

Bulgar Hurdacıların Eylemi

Bulgar hurdacıların eylemi nedeniyle gurbetçiler Hamzabeyli Sınır Kapısı üzerinden Türkiye'ye geliyor.

15.07.2014 16:33  Güncelleme: 16:48

Bulgar hurdacıların eylemi nedeniyle gurbetçiler Hamzabeyli Sınır Kapısı üzerinden Türkiye'ye geliyor.

Edirne Vali Yardımcısı ve Kapıkule Sınır Kapısı Mülki Amiri Nedim Özırmak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bulgaristan'da hurdacıların yaptığı eylemin sürdüğünü söyledi.

Zaman zaman yolun açılmasına rağmen trafiğin sağlıklı olmadığını ifade eden Özırmak, şöyle konuştu:

"Bulgaristan'da bir eylem yapılacaksa özellikle gurbetçi sezonuna denk getiriliyor. Bakıyorsunuz Pazarkule ve Hamzabeyli'de bir sıkıntı yok ama Kapıkule yolunda eylem yapılıyor. Bulgar polisi gurbetçileri Lesova Sınır Kapısı üzerinden Hamzabeyli Sınır Kapısı'na yönlendiriyor. Eylemin ciddiyeti de yok. Bir başlıyorlar bir sonlandırıyorlar. Bulgar yetkililer, eylemcileri bir süre ikna ediyor, bir süre geçiş oluyor ancak sonra yeniden yol kapatılıyor. Tam güvenli bir geçiş olmuyor. Her an kesilme durumu olabiliyor. Gurbetçilerin bir mağduriyeti yok ama Kapıkule'nin yükü diğer kapılara aktarılınca bu kapılarımızda yoğunluk oluyor."

Hurda metal satın alan şirketlere özel kişilerin metal satmasını yasaklayan yasayı protesto eden Bulgar hurdacılar, dün 3 saat sürdürerek noktaladıkları yol kapatma eylemlerine bu sabah yeniden başlamıştı. Eylem devam ediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bulgar Hurdacıların Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement