Burdur'da Ağaç Kesme ve Boylama Operatörleri Belge Aldı - Son Dakika
Güncel

Burdur'da Ağaç Kesme ve Boylama Operatörleri Belge Aldı

Burdur\'da Ağaç Kesme ve Boylama Operatörleri Belge Aldı

Burdur'da ağaç kesme ve boylama operatörleri belge aldı BURDUR Kozluca Köyü'nde ağaç kesme ve boylama operatörü kursunu bitirenlere belgeleri törenle verildi.

05.03.2016 14:52

Burdur'da ağaç kesme ve boylama operatörleri belge aldı

BURDUR Kozluca Köyü'nde ağaç kesme ve boylama operatörü kursunu bitirenlere belgeleri törenle verildi.

Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi tarafından verilen 56 saatlik ağaç kesme ve boylama kursu operatörlüğü kursuna katılan 75 kursiyere belgelerinin verilmesi dolayısıyla merkeze bağlı Kozluca Köyü'ndeki kültür merkezinde tören düzenlendi. Törene, Vali Hasan Kürklü, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Isparta Orman Bölge Müdürü İsmail Tüfekçi, Burdur Orman İşletme Müdürü Celal Korkmaz, kamu kurumlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Vali Hasan Kürklü, köyde yaşayan vatandaşların hayat standartlarının yükseltilmesinin önemli olduğunu ve bunun için gayret gösterdiklerini belirtti. Köylerde altyapının ve üst yapının tamamlanması gibi çeşitli faaliyetlerde bulunduklarını vurgulayan Vali Kürklü, Köylerde yaşayan vatandaşlarımız için eğitim noktasında ciddi adımlar atılıyor. 'Ne iş olursa yaparım' demek bitiyor. Yapacağınız işin belgesinin olması lazım. Yaptığınız işi de çok iyi yapmanız lazım. Bunun için eğitimli olmak gerekiyor. Bu ağaçlar, bu ormanlar ekonomik değerlerimiz, bunları en iyi şekilde kullanmak ve israfın önlenmesi bakımından ağaçları nasıl kesileceğini bilmek çok önemli dedi.

Orman Bölge Müdürü İsmail Tüfekçi de Dünya sürekli değişiyor. Değişen dünya içerisinde en önemli olgu, eğitimli insan unsurunun öne çıkmış olmasıdır. Daha önce 'kara düzen' olarak tabir ettiğimiz şekilde devam eden üretimi daha bilinçli ve daha verimli bir şekilde elde etmek için böyle bir eğitimin verilmesine karar verildi diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursu başarıyla tamamlayanlara belgeleri verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur'da Ağaç Kesme ve Boylama Operatörleri Belge Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement