Bursa'da Yavuzselim Olayları Davasında 21 Tahliye - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Yavuzselim Olayları Davasında 21 Tahliye

Bursa\'da Yavuzselim Olayları Davasında 21 Tahliye

Bursa'da geçen yıl Yavuzselim ve Ulus Mahallelerinde çıkan olaylarla ilgili haklarında dava açılan 24'ü tutuklu 34 kişinin iki gün devam eden ilk duruşması tamamlandı.

12.04.2013 17:26

Bursa'da geçen yıl Yavuzselim ve Ulus Mahallelerinde çıkan olaylarla ilgili haklarında dava açılan 24'ü tutuklu 34 kişinin iki gün devam eden ilk duruşması tamamlandı. Mahkeme BDP il yöneticisi ve sempatizanı olan tutuklu 24 sanıktan 21'ini tahliye etti. Mahkeme çıkışı tahliyeleri sevinçle karşılayan izleyiciler, adliye bahçesinde sevinç gösterilerinde bulundu.

Merkez Yıldırım İlçesi Ulus Mahallesi'nde geçen yıl Ekim ayında cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla yürüyüş yapmak isteyen BDP'li grup ile karşıt görüşteki grup arasında çatışma çıktı. Olaylar sırasında 31 yaşındaki İlker Kaya başına isabet eden mermiyle yaralandı ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. 9 kişinin yaralandığı, 58 ev, işyeri ve otomobil zarar gördüğü olaylarda, 2 yağma ve 2 de memura mukavemet olayı gerçekleşti. 4 gün süren olaylar bölgeye sevk edilen çok sayıda polis ve jandarma ekipleri tarafından önlendi.

MOBESE VE FOTOĞRAFLARLA TESPİT EDİLDİ

Olayların ardından mobese kamera görüntüleri ve fotoğrafları inceleyen polis ve jandarma ekipleri Ulus ve Yavuzselim Mahalleleri'ndeki baskınlarda çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Mahkemeye sevk edilen zanlılardan 24 kişi tutuklanıp cezaevine gönderilirken 10 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bursa 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketlerine katılma, silahlı terör örgütüne üye olma, terör örgütü propagandası yapma ve terör örgütü adına suç işleme' suçlarından 5 ila 23 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle dava açılan 34 kişinin yargılandığı ilk duruşma sanık çokluğu sebebiyle iki gün sürdü.

Dün 22 sanığı dinleyen mahkeme bugünkü duruşmada ise kalan 12 sanığı dinledi. Sanıklardan 9'u savunmasını Kürtçe yaptı. Tercüman yardımıyla ifadelerini Kürtçe veren sanıklar suçlamaları reddederek demokratik haklarını kullandıklarını, KCK ve PKK ile bir ilgilerinin olmadığını söylediler.

Duruşmada tutuksuz olarak yargılanan BDP Bursa İl Başkanı Mehmet Dilek, "Cezaevlerindeki ölüm oruçlarını protesto etmek için AK Parti İl binasına siyah çelenk bırakacaktık. Emniyet yetkilileriyle görüşerek yürüyeceğimiz güzergahı bildirdik. Biz Bursa'daki her basın açıklamasında saldırıya uğruyoruz. Emniyet güçleri karşı tarafın bize saldırmasına müsaade etti. Karşı taraftakiler de bizi darp etmesine rağmen onlar hakkında hiçbir işlem yapılmadı. Biz ölümler bitsin diye yürüyüş yapmak istedik. Ancak bir kişi canını kaybetti" diye konuştu.

Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen duruşmada mütalaasını veren savcı ilk gün UYAP'a bağlı Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yardımıyla Gebze Kapalı Kadın Cezaevi'nden Kürtçe ifadesi alınan K.S.'nin (25) tahliyesini talep etti. Diğer sanıkların ise tutukluluğunun devamına karar verilmesini isteyen savcının mütalaasının ardından kısa bir ara veren mahkeme daha sonra kararını açıkladı.

21 SANIK TAHLİYE OLDU

Mahkeme heyeti tutuklu sanıklar A.A. (20), M.T. (28) ve M.K. (19) dışındaki tüm sanıkların tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi. Mahkeme çıkışı tahliyeleri sevinçle karşılayan izleyiciler adliye bahçesinde sevinç gösterilerinde bulundu.

SB-FK(FK/AAA) - Bursa/ Osmangazi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da Yavuzselim Olayları Davasında 21 Tahliye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement