Bursa Kent Konseyi TBMM'de - Son Dakika
Güncel

Bursa Kent Konseyi TBMM'de

Bursa Kent Konseyi TBMM\'de

Semih Pala, Çiçek ile makamında görüşerek çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

17.01.2012 16:08

Türkiye'nin yeni anayasa sürecine katkı sunmak için çalışmalarına başlayan Bursa Kent Konseyi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek'i Bursa'ya davet etti. Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Çiçek ile makamında görüşerek çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin ve Genel Sekreter Yardımcısı Ayşe Hacıoğlu ile birlikte ziyaret ettiği TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e Bursa Kent Konseyi'ni anlattı.

"Kent konseyleri demokrasi için önemli bir aktör"

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, kent konseylerinin demokrasi için çok önemli bir aktör olduğunu ifade etti. Bursa Kent Konseyi'nin örnek çalışmalarının Türkiye'nin farklı bölgelerinde de yaygınlaştırılması gerektiğini söyleyen Çiçek, özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile güçlü bağlar kurularak faaliyetler için destek aranması gerektiğini belirtti.

Çiçek, yeni Anayasa konusunda yapılacak olan çalışmalara da TBMM olarak destek vereceklerini ifade etti. Sivil toplumun örgütlerinin, yerelleşme ve demokrasi için önemli olduğunu vurgulayan Çiçek, tüm sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarının bir araya getirilerek işbirliği içinde çalışmalar yapması gerektiğini söyledi.

"Kent Konseyi yeni anayasaya katkı sunacak"

Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala ise, Bursa'da 'Toplumsal Denge Çizgisi' anlayışını geliştirdiklerini, herkese ve her kesime hitap eden bir yapı oluşturduklarını kaydetti. Bursa Kent Konseyi'nin ayrım yapmadan her kesime hitap eden toplumsal bir kuruluş olduğunu anlatan Pala, demokrasi kültürünün gelişmesi, uzlaşma ve hoşgörünün yaygınlaştırılması, özgürlükler ve insan haklarının geliştirilmesi için çalıştıklarını ifade etti.

Bursa Kent Konseyi'nin yeni anayasa hazırlık çalışmalarına destek vermek istediğini de vurgulayan Pala, yeni anayasanın ülkeye her açıdan fayda getireceğini dile getirdi. Ziyaretin ardından Pala, Çiçek'e İznik Çinisi ve Bursa Kent Konseyi'nin çalışmalarını anlatan bir kitap seti hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bursa Kent Konseyi TBMM'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement