Bursaspor'dan Gündüz Özcebe'ye Son Görev - Son Dakika
Güncel

Bursaspor'dan Gündüz Özcebe'ye Son Görev

Bursaspor\'dan Gündüz Özcebe\'ye Son Görev

Bursaspor kulübü'nün ilk file bekçisi, ilk menajeri, ilk genç takım antrenörü Gündüz Özcebe, bugün Ulucamii'nde düzenlenen cenaze töreninden sonra ebediyete uğurlandı.

13.09.2015 15:00

Bursaspor kulübü'nün ilk file bekçisi, ilk menajeri, ilk genç takım antrenörü Gündüz Özcebe, bugün Ulucamii'nde düzenlenen cenaze töreninden sonra ebediyete uğurlandı.

Gündüz Özcebe'nin cenaze törenine, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursaspor Divan Başkanlık Kurulu üyesi Haluk Sivri, eski başkanlardan Kani Şen, Bursaspor'da Gündüz Özcebe'nin ilk antrenörlüğünü yaptığı eski futbolcuları, Bursaspor Kulübü Genel Müdürü İsmail Özdemir ile çok sayıda seveni katıldı.

Ulucami'de kılınan cenaze namazının ardından Gündüz Özcebe Hamitler Mezarlığı'nda toprağa verildi.

GÜNDÜZ ÖZCEBE KİMDİR

1933 Ankara doğumlu olan Gündüz Özcebe, 1950 yılında ilk lisanslı sporcu olarak Akınspor'da forma giydi. 1 sezon sonra Acar İdmanyurdu kulübüne transfer oldu. Bu takımda Türkiye Şampiyonu olduktan sonra 4 takım arkadaşı ile birlikte Güvenspor'a transfer oldu. 1963 yılında Bursaspor kurulmadan önce yeniden Akınspor'a dönen Özcebe bu takımla birlikte Bursa şampiyonu oldu. 1963-1964 sezonunda Bursaspor kurulunca Bursaspor'a transfer oldu.

1967-1968 sezonunda Bursaspor'un ilk kez kurulan Genç Takımı'nda antrenörlük hayatına başladı. Sedat Özbağ, Sedat Özden, Arap Sedat, kaleci Atilla, poğaça Mehmet gibi futbolcuların ilk antrenörü oldu, gelişmelerinde katkı sağladı.  Bölge Çalışma Müdürlüğü'nden emekli olan Özcebe, 1990 yılına kadar Bursaspor'da çalıştıktan sonra Türkiye Futbol Federasyonu Marmara Bölge Müdürü olarak 10 yıl görev yaptı.

FOTĞRAFLI - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursaspor'dan Gündüz Özcebe'ye Son Görev - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement