Büyükşehir'den Suriyeli Mültecilere Yardım Eli - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir'den Suriyeli Mültecilere Yardım Eli

Büyükşehir\'den Suriyeli Mültecilere Yardım Eli

Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde toplanan soba, battaniye, yorgan, yatak ve kışlık giyeceklerden oluşan iki kamyon malzeme yola çıktı.

25.11.2012 13:14

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ancak mülteci kampları dışında Kilis ve Gaziantep bölgesinde kiraladıkları evlerde kendi imkanlarıyla kalmaya çalışan Suriyelilere yardım eli uzattı. Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde toplanan soba, battaniye, yorgan, yatak ve kışlık giyeceklerden oluşan iki kamyon malzeme yola çıktı.

Pakistan ve Bulgaristan'da yaşanan sel felaketleri ile Van'da yaşanan depremin ardından bu bölgelerde yaşayan mağdurların yaralarını sarmak için yardım elini esirgemeyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, Suriyeli mülteciler için ikinci kez harekete geçti. Daha önce Hatay'daki mülteci kamplarına sığınan Suriyelilere yardım elini uzatan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de yine Suriye'den pasaportlarıyla Türkiye'ye sığınıp, Kilis ve Gaziantep bölgesinde kendi imkanlarıyla ev tutup, yaşam savaşı veren Suriyeliler için yardım kampanyası başlattı. Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nin talepleri doğrultusunda bölgede kendi imkanlarıyla yaşamaya çalışan ve zor durumda olan Suriyelerin kışı rahat bir ortamda geçirmesi için toplanan soba, battaniye, yorgan, yatak ve kışlık giyecekler bölgeye gönderildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar ve Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Neşet Çakmaklı ile birlikte, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi girişindeki yardım malzemeleriyle dolu iki kamyonu bölgeye uğurladı.

Ülkelerinde yaşanan savaştan kaçarak Türkiye'deki mülteci kamplarına sığınan Suriyelilere devlet ve hükümet tarafından gerekli her türlü yardımın yapıldığını belirten Başkan Altepe, ancak mülteci kampları dışında kendi imkanlarıyla yaşamaya çalışan çok sayıda Suriyeli olduğunu söyledi.

Özellikle bu durumda olan Suriyelilere destek olunması için Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nin kendilerinden talepte bulunduğunu dile getiren Başkan Altepe, "Soba, battaniye, yorgan, yatak ve kışlık giyecek konusunda talepler oldu. Bunları toplamaya başladık. Bu konuda tüm hayırseverlerden, işadamlarımızdan destek bekliyoruz. Söz konusu malzemelerinin yeni malzeme olması önemli. İkinci el hiçbir ürünü kabul etmiyoruz. İlk etapta topladığımız ki kamyon malzemeyi bölgeye gönderiyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyükşehir'den Suriyeli Mültecilere Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement