Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile GAÜN arasında iş birliği protokolü - Son Dakika
Güncel

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile GAÜN arasında iş birliği protokolü

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile GAÜN arasında iş birliği protokolü

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın arasında iş birliği protokolü imzalandı.

16.02.2021 12:06  Güncelleme: 14:25

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Belediyeden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Şahin, Gaziantep'in sanayi, üreten, medeniyet, kültür, arkeoloji şehri olduğunu belirtti.

Gaziantep'in bilim kenti olmasını istediklerini dile getiren Şahin, "Şehirde 4 üniversitenin olması bizim için çok önemli bir zenginliktir. Çünkü yetişmiş insan gücü en temel güç ve bu coğrafyada güçlü olmak zorundayız. Bilgi ekonomisini oluşturup üzerinde çalıştığımız yeşil ekonomiyi bütün dünyaya göstermemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Şahin, teoriyle pratiğin birleştirilmesinin çok elzem olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Geçmişten gelen çok iyi bir mühendislik kafasıyla hem yabancı dilinden hem de mühendislik eğitiminden oluşmuş iyi bir tohum var. Bunu büyük bir bilim ormanına, bilim şehrine dönüştürmek gerekiyor. Orada teori bizde de uygulama var. Ne kadar bu iki alanı dönüştürür ve birleştirirsek, iki milyonun yaşam kalitesi yükselecek, vatandaş memnuniyeti artacak ve şehrin rekabet gücü artacak. Bunun sonunda sanayi yüksek teknolojiye geçme hedefine ulaşacak, 5 antik kent ile milyonlarca turistin geleceği bir turizm şehrine dönüştüreceğiz."

GAÜN Rektörü Prof. Arif Özaydın ise iş birliği protokolünün kendilerini heyecanlandırdığını bildirdi.

İmzalanan protokolle en kısa sürece sonuç alacaklarını işaret eden Özaydın, "Bu şehri mutlu bir şehir haline getirmek istiyoruz, daha az hasta olan, daha az stresli olması ne yapılması gerekiyorsa ekonomik ve sosyal anlamda basının önünde söz veriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından imzalanan iş birliği protokolle, paydaşların ihtiyaç halinde toplantı yapıp önerilen ve düşünülen faaliyet ile projeler değerlendirerek, yıllık veya dönemlik planlamalar yapılacak. Birimler arası organize edilecek her proje için koordinatör atanması belirtilen protokolle, kurumlar, iş birliği doğrultusunda seminer ve eğitimlere hedef kitlenin katılımlarını sağlamak adına gerekli iletişimi sağlayacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile GAÜN arasında iş birliği protokolü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement