Cahit Kocaömer Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Cahit Kocaömer Toprağa Verildi

Cahit Kocaömer Toprağa Verildi

Cahit Kocaömer toprağa verildi Önceki gün vefat eden Türkiye İş Bankası'nın eski Genel Müdürlerinden, Türk bankacılık sektörünün duayen ismi Cahit Kocaömer bugün İstanbul'da toprağa verildi.

22.01.2016 16:44

Cahit Kocaömer toprağa verildi

Önceki gün vefat eden Türkiye İş Bankası'nın eski Genel Müdürlerinden, Türk bankacılık sektörünün duayen ismi Cahit Kocaömer bugün İstanbul'da toprağa verildi. Aynı zamanda TESYEV Başkanı Yavuz Kocaömer'in babası olan Cahit Kocaömer'in Levent Afet Yolalan Camii'ndeki cenaze törenine; iş, spor ve ekonomi dünyasının önde gelen isimleri katıldı. Taziyeleri kabul eden Yavuz Kocömer'in derin bir üzüntü yaşadığı baba Kocaömer'in cenazesi Anadoluhisarı'ndaki Göksu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

CAHİT KOCAÖMER KİMDİR

İstanbul'da 1923 yılında doğan Kocaömer, Kabataş Erkek Lisesi ile İstanbul Yüksek İktisat ve Ticaret Okulu'ndan muzen olduktan sonra askere gitti. Askerliğini bitirir bitirmez, 1947 yılında havale servisinde memur olarak İş Bankası'na girdi. 43 yıl boyunca İş Bankası'nda çalışan Cahit Kocaömer, bu zaman zarfı içinde bankada şef, şube müdürü, genel müdür ve yönetim kurulu üyesi olarak pek çok görevde bulundu. Türkiye İş Bankası Anonim Şirketi Mensupları Sendikası'nın (TİBAŞ) kurucu başkanı da olan Cahit Kocaömer, 1961-1975 yılları arasında Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası (Basisen) başkanlığını yürüttü. Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığı da yapan Cahit Kocaömer'in İş Bankası'nda 60 yıl Mücadeleler-Anılar adlı kitabı da bulunuyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cahit Kocaömer Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement