Çakı Merakı 300 Çakılık Eşsiz Bir Koleksiyon Oluşturdu - Son Dakika
Güncel

Çakı Merakı 300 Çakılık Eşsiz Bir Koleksiyon Oluşturdu

Çakı Merakı 300 Çakılık Eşsiz Bir Koleksiyon Oluşturdu

Samsun Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Birliği Müdürü Atav, 33 yılda 81 il ve 16 ülkeden topladığı, farklı özelliklere sahip çakılarla 300 parçalık eşsiz bir koleksiyon oluşturdu.

27.07.2013 12:05  Güncelleme: 12:12

İLYAS GÜN - Samsun Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Birliği Müdürü Mesut Atav, 33 yılda 81 il ve 16 ülkeden topladığı el yapımı 300 çakılık koleksiyon oluşturdu. Atav'ın ayrıca 100 klasik otomobil maketi koleksiyon bulunuyor.

Atav, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğunda herkesin bir çakısı olduğunu ve bundan esinlendiğini söyledi.

16 yaşına geldiğinde çocukluğundan kalan bu merakını koleksiyon fikrine dönüştürdüğünü anlatan Atav, "Çocukluğuma ait 3-4 çakıyı gördükten sonra onları arttırmaya başladım. Bir süre sonra ekonomik olarak da rahatladığımda Türkiye'nin her yerinden el yapımı çakılar elde etmeye çalıştım başladım. 33 yılda çok ciddi bir koleksiyonum olmaya başladı. Yurt dışı seyahatlerimde el yapımı çakıları aldım. Yine çevremdeki dostlarımın çakı koleksiyonum olduğunu öğrenmesinden sonra onlardan da el yapımı çakılar hediye gelmeye başladı" dedi.

- Fransa'dan gelen geyik boynuzunu çakı yaptırdı

Fransa'da yaşayan kuzenlerinin orman gezisinde bulduğu geyik boynuzlarını kendisine gönderdiğini ifade eden Atav, "Ben de geyik boynuzlarından el yapımı çakı yaptırdım. Bu iki çakı, koleksiyonumum eşsiz parçası. Seyahat ettiğim 16 ülkeden çakı getirdim. Bu çakılar irili ufaklı hepsi de eşsizdir. İran'dan aldığım 400 yıllık çakının da benim için anlamı çok büyük. Koleksiyonumun en eski parçası. 300'e yakın çakı koleksiyonunum oldu. Çakı meraklıları koleksiyona büyük ilgi gösteriyor" diye konuştu.

-Klasik otomobil koleksiyonu da oluşturdu-

Çakı merakının yanı sıra maket otomobil merakının da olduğunu vurgulayan Atav, "Endüstri Meslek Lisesi Motor Bölümü'nde okurken 50'li yıllara ait otomobiller sanayide tamire gelirdi. Ben de sanayide staj yaparken bu klasik otomobillere de merak sardım. 13 yıl önce bir kaç klasik otomobil ile otomobil koleksiyonu oluşturmaya başladım. Şimdi 100 klasik otomobil maketi koleksiyonum oldu. Bunlar bire bir klasik model otomobillerle aynıdır" dedi. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çakı Merakı 300 Çakılık Eşsiz Bir Koleksiyon Oluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement