Çakmak Patlayınca Güvenlikçiler Silah Çekmiş - Son Dakika
Güncel

Çakmak Patlayınca Güvenlikçiler Silah Çekmiş

Çakmak Patlayınca Güvenlikçiler Silah Çekmiş

Havaalanı Otoparkı Girişinde Silah Çektiği İddia Edilen Güvenlik Görevlilerinin 12'şer Yıla Kadar, Evsen'in de Görevlileri Yaraladığı İddiasıyla 14 Yıla Kadar Hapsi İstendi.

17.02.2011 19:04

Adana'daki yerel Akdeniz Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Evsen ile çekim yapan kameramana havaalanı otoparkı girişinde silah çektiği iddia edilen güvenlik görevlilerinin 12'şer yıla kadar, Evsen'in de görevlileri yaraladığı iddiasıyla 14 yıla kadar hapsi istendi.

Adana Havalimanı'nda, 8 Şubat'ta meydana gelen olayda, iddiaya göre, yolcu karşılamak için özel otomobiliyle, basın araçlarının da park edebildiği havaalanı otoparkı VIP girişine gelen Yüksel Evsen, basın plakasını gösterip otoparka girmek istedi. Bu sırada Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) güvenlik görevlileri Mustafa K. ve Ahmet A., Evsen'den basın kartını da göstermesini istedi. Basın kartını veren Evsen, güvenlikçilerin incelemeleri gecikip bu sırada uçaktan inen yolcusu da telefon edince neden geciktirildiğini sordu. Cep telefonu ile konuşmaması yönünde ikaz edilen Evsen ile güvenlik görevlileri arasında tartışma çıktı, otoparka giriş bariyeri de kapatıldı. Olup bitenleri cep telefonuyla görüntüleyen Yüksel Evsen otoparka sokulmayınca tartışma alevlendi. İddiaya göre Evsen, özel güvenlik görevlilerinin önce sözlü, ardından fiili saldırısına uğradı. Bu arada havaalanına gelen aynı televizyonun kameramanı da olayı görüntüledi.

Kameraman Aydın Güçlü'nün görüntü aldığı sırada, güvenlik görevlilerinin silahlarını çekip namluya mermi sürdüğü dikkati çekti. Bu görüntüler de kameralara yansıdı. Polislerin araya girmesiyle olayların büyümesi önlendi.

İDDİANAME HAZIRLANDI

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'ne düşen iddianamede, müşteki-şüpheli güvenlik görevlileri Mustafa K. ve Ahmet A. hakkında 'kasten yaralama', 'hakaret' ve 'tehdit' suçlarından toplam 12'şer yıla kadar, müşteki-şüpheli Yüksel Evsen hakkında ise 'kasten yaralama' ve 'hakaret' suçlarından 14 yıla kadar hapsi cezsı istendi. İddianamede, kameraman Aydın Güçlü de müşteki olarak yer aldı.

Mahkeme tarafından henüz kabul edilmeyen iddianamede, silah çekilmesi olayı ise şöyle anlatıldı:

"... o sırada yere atılan bir çakmağın patlaması nedeniyle güvenlik görevlileri Ahmet A. ve Mustafa K.'nın güvenlik şirketi tarafından kendilerine verilmiş olan tabancaları çekerek Yüksel Evsen ve çekim yapan kişilere doğrulttukları anlaşılmıştır."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çakmak Patlayınca Güvenlikçiler Silah Çekmiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement