Cami İmamlarından Başkan Çat'a Teşekkür Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Cami İmamlarından Başkan Çat'a Teşekkür Ziyareti

Cami İmamlarından Başkan Çat\'a Teşekkür Ziyareti

Çat, Tamiratları yapılan ve eksiklikleri giderilen camilerin imamları ve dernek başkanlarını makamında kabul etti.

08.04.2013 14:51

Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat , Belediyenin kısa bir süre önce başlattığı " Yüz Akımız Camilerimizin Eksiklerini Gideriyoruz Projesi" kapsamında tamiratları yapılan ve eksiklikleri giderilen camilerin imamları ve dernek başkanlarını makamında kabul etti.

İlçe genelindeki 32 caminin bahçe düzenlemesi, temizlik, tuvalet, korkuluk, taş duvar, parke yapımı, boya ve demir kapı gibi çok çeşitli ihtiyaçları karşılanan Cami imamları Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat'a teşekkür ziyaretinde bulundular.Ziyarette Meclis Üyeleri Mümün Kutun, Yunus Uyar ve Belediye Koordinatörü İsmail Saylam da yer aldılar.

Cuma namazı sonrası Belediye Başkanı'nı ziyaret eden imamların görüşmesi dualarla başladı. İmamlar Seydişehir Belediyesinin camilere yönelik çalışmalarından duydukları memnuniyeti şu sözlerle dile getirdiler: " Sayın Başkanımız asli göreviniz olmamasına rağmen bizlere gösterdiğiniz yakınlık ve hassasiyet için size ne kadar teşekkür etsek azdır.Camilerimizde genç, yaşlı, şehirli , köylü ayrımı yapmadan amme hizmeti veriyoruz. Camilerimizin her zaman temiz ve bakımlı olması gerektiğini cami cemaatimizle paylaşıyoruz. Ancak eldeki imkanların kısıtlı olmasından dolayı camilerimizin ihtiyaçları karşılanamıyordu. Bu anlamda camilerimizin eksikliklerinin giderilmesi için yaptığınız çalışma bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Allah sizlerden razı olsun."

" YÜZ AKIMIZ CAMİLERİMİZİN İHTİYAÇLARINA ÇÖZÜM "

Her Cuma farklı camide namaz kılmaya özen gösterdiğini kaydeden Seydişehir Belediye Başkanı "Özellikle gelir tabanı düşük mahallerimizdeki camiler için toplanan paraların çok cüzi olduğunu bizzat gözlemledim.Bu paralarla camilerimizin ihtiyaçlarının karşılanması mümkün değildi. Hemen camilerimizin eksikliklerinin, temel ihtiyaçlarının neler olduğu yönünde bir çalışma başlattık. Kısa bir sürede de yüz akımız camilerimizin çözüm bekleyen acil sıkıntılarının ve ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmalarımızı yoğunlaştırdık.Elimizdeki kısıtlı imkanları ibadethanelerimizle paylaşıyor ve çok daha iyi hizmetler verebilmeyi arzu ediyoruz. Rabbim bizi Seyyid Harun Veli Hz. ile helalleşen kullarından eylesin" dedi.

Camilerle ilgili projelerinin bununla da sınırlı kalmayacağının altını çizen Belediye Başkanı Abdulkadir Çat ;"Önümüzdeki haftadan itibaren Kutlu Doğum Haftası münasebeti ve camilerimizde cemaatin daha temiz ve nezih ortamda ibadetlerini yapabilmeleri için bahar temizliği hizmeti vermek amacındayız.Bu konuyla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor" dedi.

Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat , Seydişehir'in Medine-i Sani olarak bilinmesi yönünde çalışmalara hız verdiklerini kaydederek, Şimdiye kadar eksikliği hep hissedilen ve yapılmayan, Seyyid Harun Veli Hz.'ni tanıtan ve ilçenin inanç merkezi, Medine-i Sani , İkinci Medine olarak tüm ülke sathına duyurulması ve tanıtılması amacında olduklarını belirtti. Bunun ilk adımlarından biri olarak Belediye tarafından hazırlanan Seyyid Harun Veli Hz. ve Seydişehir broşürlerini imamlara hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Cami İmamlarından Başkan Çat'a Teşekkür Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement