Camiden Kovuldum Diyen Gazetecinin Yalanı Ortaya Çıktı - Son Dakika
Güncel

Camiden Kovuldum Diyen Gazetecinin Yalanı Ortaya Çıktı

İngiltere'de gittiği camiden kovulduğunu öne süren Channel 4 televizyon kanalı spikeri Cathy Newman'ı yalanlayan görüntüler ortaya çıktı.

07.02.2015 15:56  Güncelleme: 15:59

İngiltere'de halkın İslam dinine karşı olan önyargılarını ortadan kaldırmak amacıyla düzenlenen "Cami'mi ziyaret et" isimli etkinlik kapsamında gittiği Streatham Camii'nden "kovulduğunu" iddia eden Channel 4 televizyon kanalı spikeri Cathy Newman'ın yalanı ortaya çıktı.

İNGİLİZ BASININDAN SERT ELEŞTİRİ

Newman, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada girmeden önce başını bağlayıp ayakkabılarını çıkarmasına rağmen camiden kovulduğunu ve bir görevlinin kapıdan çıkana kadar kendisine eşlik ettiğini iddia etmişti. Daha sonra Newman'ın yanlış adrese gittiği ve Streatham Camii'nin söz konusu etkinliğe katılmadığı ortaya çıkmış ancak cami "kadınlara karşı ayrımcılık yapmakla" suçlanmış ve İngiliz basınında sert eleştirilere maruz kalmıştı.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Huffington Post İngiltere'nin ele geçirdiği güvenlik kamerası görüntüleri ise olayların Newman'ın anlattığı şekilde gerçekleşmediğini ortaya koydu. Görüntülerde Newman'ın camiye girdiği ve cemaatten bir kişiye bazı sorular sorduğu görüldü. Gazetecinin yanlış camide olduğunu anlayan adamın ona yol tarif etmeye çalıştığı tespit edilirken, kısa süre sonra gazetecinin tek başına ve hiçbir zorlamaya maruz kalmadan mekanı terk ettiği görüldü.

ÖZÜR DİLEMEDİ

Newman'ın açıklamaları nedeniyle zan altında kaldıklarını ve tehdit telefonları aldıklarını söyleyen Streatham Camii yetkilileri, gazeteciden koşulsuz bir özür beklediklerini dile getirdi.

Newman "Yanlış anlaşılma nedeniyle üzgün olduğunu" söyledi ancak resmen özür dilemeye ya da neden yaşananları topluma farklı bir biçimde yansıtmaya çalıştığını açıklamaya yanaşmadı.


Camiden Kovuldum Diyen Gazetecinin Yalanı Ortaya Çıktı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Camiden Kovuldum Diyen Gazetecinin Yalanı Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • a.c.ozer: kadın camiden kovulmadı ama yalan haber yaptığı için çalıştığı kanaldan kovulmalı 30 0 Yanıtla
  • Hakan : Seni allah kovmuş zaten camiden kovulsan neolur kovulmasan neolur hayra orya gitmedin aşikar. 24 2 Yanıtla
  • 2023: Bunlar biz müslümanların düşmanı 20 0 Yanıtla
  • PÜTÜRGELİ: İSLAM DİNİ KADINI BAŞ TACI YAPAN BİR DİNDİR KADIN HAKLARI HAYVAN HAKLARI İNSAN HAKLARI İSLAMLA YÜCELMİŞTİR. AÇIN KURANI OKUYUN 18 1 Yanıtla
    METiN YAZAR: Okumak kim, biz kim. Biz anca duyduklarimizla langür lüngür yapariz. Yani kisa yoldan. Yani papagan gibi. Ama ben sana bir beyeni veriyorum 7 1
  • T.A.K HACK TIM: HER BIR YERLERINDEN YALAN UYDURUYORLAR CAMIYE SAYGISIZLIK YAPMAK ICIN SINIR TANIMIYORLAR.CAMILERIMIZE SAYGI LUTFEN 16 1 Yanıtla
  • Gurbetci: Iste gurbetcilerin gurbette cektigi cileden bir ornek!! 15 2 Yanıtla
  • MENDEBURLAR: BÜTÜN NİFAKLARI İSLAM ALEMİNE YAYAN BU MENDEBURLARDIR. 17 0 Yanıtla
  • Başbuğ: Allah cc büyüktür bu öbür tarafta kesinlikle cezasız kalmaz 17 0 Yanıtla
  • 1453 kartallar1: DIŞARDAKI HAİNLER BELLİ İÇİMİZDEKİ ATEİST HAİNLER BELLİMİ MAALESEF 15 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement