Çanakkale İskele Meydanı'nın İsim Değişikliği Talebi - Son Dakika
Güncel

Çanakkale İskele Meydanı'nın İsim Değişikliği Talebi

Çanakkale İskele Meydanı\'nın İsim Değişikliği Talebi

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, Fetullahçı Terör Örgütü'nce (FETO) 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından, Çanakkale İskele Meydanı'nda gerçekleştirilen demokrasi nöbetleri nedeniyle, buranın isim değişikliği başvurularının Belediye Meclisinde oy...

03.11.2016 18:13

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, Fetullahçı Terör Örgütü'nce (FETO) 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından, Çanakkale İskele Meydanı'nda gerçekleştirilen demokrasi nöbetleri nedeniyle, buranın isim değişikliği başvurularının Belediye Meclisinde oy çokluğuyla reddedildiğini söyledi.

Partililerle meydanda toplanan Karadağ, üzerinde "Adını Çanakkaleliler Koydu, Burası: Demokrasi Meydanı" yazılı pankartı alanın giriş bölümüne astı. Karadağ, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, belediyenin kasım ayı meclis toplantısında İskele Meydanı'nın adının "15 Temmuz Şehitleri Demokrasi Meydanı" olarak değiştirilmesi konusunun gündeme geldiğini belirtti.

Buna AK Parti'li meclis üyelerinin evet, CHP'li üyelerin hayır, MHP'li tek üye Ufuk Demirbaş'ın ise çekimser oy kullandığını ifade eden Karadağ, mecliste yaşanan bu gelişmelerin üzerine söz konusu meydanda toplanma kararı aldıklarını anlattı.

Burada 27 gün boyunca nöbet tuttuklarını kaydeden Yeşim Karadağ, "Demokrasi nöbetleri tutarken, Sayın Ülgür Gökhan'ı ve CHP yönetimini bu meydanlara çağırdık. 'Söz konusu vatan toprağımız, gelin bir olalım' dedik. Meydanlara gelmediler, gelmesinler. Biz, Çanakkale Belediyesinden demokrasi nöbetlerimizi tutarken bir istekte bulunduk. Eylül ayı meclisine katıldım. Belediye meclis üyelerimle bir talebimiz oldu. 'Bu İskele Meydanı'nın adını 15 Temmuz Şehitleri Demokrasi Meydanı yapalım' dedik. Ülgür Gökhan 'Tamam' dedi ve söz verdi. Hatta belediye meclis üyelerinizin bile önerge sunmasına gerek olmadığını söyledi. Önergemizi sunduk, bir ay meclis gündemine bu konuyu almadı ve kasım meclisinde, iki ay sonra bu konu mecliste gündeme geldi, sonuç olumsuz, ret arkadaşlar." diye konuştu.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, meydanların, sokakların ve kamusal alanların isimlerini verme yetkisinin kendisinde değil belediye meclisinde olduğunu söyledi.

Konunun daha önce gündeme geldiğini dile getiren Gökhan, "Hatta iki sene önce gelmişti bu meydanın adının değişmesiyle ilgili konu. O zaman Kent Konseyi bir referandum yaptı. O zaman bu meydanın adının İskele Meydanı olması konusunda bir sonuç çıktı. Şimdi bu yeniden gündeme geldi. Evet burasının adı Demokrasi Meydanı olabilir, bir sıkıntı yok ama biliyorsunuz bir isim varsa ve vatandaş bunu tutmuşsa buranın ismi pek değişmiyor. Burasının adı da İskele Meydanı'ydı ve vatandaş da bunun böyle kalmasını istedi. Yine bu 15 Temmuz sürecinden sonra meydanla ilgili böyle bir talep ortaya çıktı. Biz bunu gene meclise getirdik. Başkan 'geciktirdi' diyor ama ben geciktirmedim. Konunun meclise gelme süreci bellidir. Başkanın bilgisi olmayabilir. Komisyondan geçmesi lazım çünkü. Komisyonda oy çokluğuyla bu alanın isminin değişmemesi kararı verilmiş. Meclise geldi sonra mecliste de çoğunlukla aynı kalması uygun görüldü." ifadelerini kullandı.

Gökhan, dolayısıyla bunun şahsıyla hiçbir alakası olmadığını belirterek, "Hatta benim de buranın adının Demokrasi Meydanı olabileceği konusunda iradem de var. Bunu söylemiştim. İki sene önce de söyledim. Benim üzerimden siyaset yapmaya kalkmasınlar. Mecliste bu konu konuşuldu, kararlaştırıldı ve kabul edilmedi. Başka bir alana verilebilir, başka bir yerde yapılabilir. Sonuç itibarıyla bunda ısrarcı olmanın kimseye faydası yok." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çanakkale İskele Meydanı'nın İsim Değişikliği Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement