Çat: "Marka Şehir Seydişehir İçin El Ele Hizmete Devam" - Son Dakika
Güncel

Çat: "Marka Şehir Seydişehir İçin El Ele Hizmete Devam"

Çat: "Marka Şehir Seydişehir İçin El Ele Hizmete Devam"

Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, son 5 yılı değerlendirerek gazetemize açıklamalarda bulundu.

28.03.2014 11:08

Seydişehir'de 2009 yılından itibaren uygulamaya koyduğu hizmetlerle Türkiye'de ses getiren, İlçenin çehresini değiştiren projelere imza atan, Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, son 5 yılı değerlendirerek gazetemize açıklamalarda bulundu. Başkan Çat Seydişehir'i modernliğin, tarihin, sağlık ve huzurun merkezi yapmak için çaba gösterdik.Seydişehir'i Marka Şehir olarak geleceğe hazırlama vizyonu ile çalıştık dedi. 'Halka hizmet Hakk'a hizmettir' anlayışıyla hizmetlerini sürdürdüklerini kaydeden Başkan Çat gelecek kuşaklara daha yaşanılabilir bir kent bırakmak için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Başkan Çat yaptıkları her hizmette şeffaflık, hak, hukuk, adalet ölçütlerini zihinlere nakşeden bir yönetim anlayışı sergilediklerini ifade ederek Seydişehir'in sadece bugününe değil, yarınını sağlam temeller üzerine inşa ederek  gelecek nesillere sorunsuz bir Seydişehir bırakmak için çalıştıklarını ifade etti.Seydişehir Belediye Başkanı AbdulkadirÇat; Hizmetle dolu geçen 5 yılda kaynakları etkin ve verimli kullanarak pek çok projeye imza attıklarını belirterek şunları söyledi:. "Göreve geldiğimiz 2009'dan itibaren 5 yıllık hizmet süremizde Memleketimizi geliştirip değiştirerek güvenle yükselişe geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Seydişehir'in yaşam standartlarını yükseltecek ve vatandaşlarımıza "İyi ki Seydişehir'de Yaşıyorum" düşüncesini hissettirecek kalitede hizmetler sunmaya özen gösterdik.

"Memleketimize hizmet etmeyi ibadet saydık."

İlçemizde vaat ettiğimiz hizmetleri tek tek hayata geçirmenin,hatta daha fazlasını gerçekleştirmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Memleketimizi cazibe merkezi haline getirmek için  kararlılığımızla, halkımızın talep ve ihtiyaçları doğrultusunda öncelik sırasına göre belirlediğimiz sorunları çözüme kavuşturduk.Kimsenin cesaret edemediği büyük projelere aynı anda girme cesareti göstererek, modern bir yaşam merkezi haline getirmek için çalıştık.

"Kimsenin Siyasi Orijinine Bakmadık"

Vatandaşlarımızın arasında hiç bir zaman ayrımcılığa gitmeden, siyasi orijinine  bakmadan  toplumumuzun bütün kesimlerine  oturduğumuz postun gereği olarak adil ve adaletli  bir yönetim anlayışı sergiledik.Bu güne kadar ana felsefemiz bu oldu.Yaşlılarımıza, gençlerimize, engellilerimize, hanımlarımıza, çocuklarımıza yönelik projelerimizle toplumun her kesimini kucaklayan, birleştirici rolümüzü  ortaya koyduk. Halkımızla kurduğumuz güven ve gönül köprüsü sayesinde kangren haline gelen sorunları  çözüme kavuşturuyoruz. Yaşama geçirdiğimiz projelerde Türkiye'de ses getiren ve örnek alınan belediyeler arasında yer alıyoruz.

Seydişehir sevdalısı olarak doğup büyüdüğümüz bu topraklarla ödeşiyor. Gelecek nesillere, alt ve üst yapısı ile sorunsuz bir kent bırakma kararlılığımızı kültürel mirasımıza sahip çıkarak örnek olma misyonumuzla birleştiriyoruz. Şehrimizi, bir türlü gerçekleştirilemeyen,keşke bu da yapılsaydı diye düşünülen hizmetlere, yıllardır özlemini duyduğumuz, eksikliğini hissettiğimiz mekânlara kavuşturduk.Kimsenin cesaret edemediği büyük projelere aynı anda girme cesareti göstererek, Seydişehir'imizi insanımızın yaşamaktan keyif alacağı modern bir yaşam merkezi haline getirme kararlılığı ile çalıştık.

Fiziki belediyecilikte ezber bozarak pek çok belediyenin yapmaktan kaçındığı ve Seydişehir'in yıllardır girilemeyen alt yapısına neşter vurduk. Üst yapıda ilçemizde adeta tarihi yeniden yazarak modern tasarım uygulamaları ile yepyeni yaşam alanlarını hizmete sunduk.

Çocuklarımız, gençlerimiz, hanımlarımız, engellilerimiz için yepyeni sosyal donatı alanlarını yaşama geçirdik.Halkımızın öncelikli ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikteki projelerimizle ilçemize kalıcı eserler inşa ediyoruz. Vatandaşımızın düğününde, hastalığında, cenazesinde, sosyal ve kültürel etkinliklerinde olurken, aynı zamanda bu şehrin hayat standardının yükseltmek için çalışmalarımızı yürüttük.

Kültürel yapının oluşmasına katkı sağlayarak Sosyal Belediyecilik anlayışını hakim kılacak eğitim, kültürel, sanatsal etkinliklerimizle öncü ve örnek olduk. Kültürel mirasımızın korunarak yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması yönündeki projelerimizi yaşama geçirdik.5 yıllık icraatlarımıza baktığınızda;

Seydişehir'in 100 Yıllık Su Sorununu Çözdük, Şehir Şebekesindeki Asbest Çimentolu Su Borularını Yeniledik. Lojmanların 35 Yıllık İçme Suyu Hattını Yeniledik, Atatürk Caddesinde Kentsel Tasarım Uygulamalarıyla Modern Şehirciliğin En Güzel Örneğini yaşama Geçirdik,Kuğulu Genişletme Çalışmalarıyla Bölgenin En büyük Piknik Alanını Oluşturduk,Bölgemizin en büyük ve modern Kapalı Pazar Yerini İnşa Ettik,Canlı Hayvan Pazarı ve Kurban Kesim Merkezimizde Kurbanlarımızı sağlıklı ve güvenle satın alarak kesiyoruz,zengin ve köklü tarihsel mirasımızın gelecek nesillere aktarılması amacıyla Adile Baysal- Kültür Sanat Evi ve Seydişehir Belediye Müzesini Açtık,açtırdığımız Jeotermal Sondaj sonucunda elde ettiğimiz sıcak su kaynağımız İlçemizin Kaderini değiştirecek. İlçemiz Jeotermal Seracılık ve Termal Tesisleriyle anılacak. Yatırımcı ile protokolünü yaptığımız jeotermal seracılık yatırımının alt yapı çalışmaları devam ediyor. Nezih ve konforlu bir mekan olarak Hanımlar Lokalini hizmete sunduk. Oto Galericiler Sorununa kalıcı çözüm için Oto Galericiler Sitesini hizmete sunduk. Eti Aliminyum A.Ş. tarafından bağışlanarak ayni ve işçilik katkıları ile inşa ettiğimi, bünyesinde tiyatro ve konferans salonu ile restoranın bulunacağı Seydişehir Belediyesi-Şaban Cengiz Kültür Sarayını tamamladık,hizmete sunacağız.Engelliler ve Musiki Cemiyeti Evini inşa ettik, Etkin ve zamanında hizmet için araç filomuzun %75'ini yeniledik.Seydişehir'de ilk teşvik uygulamasını gerçekleştirdik, daha yeşil ve yaşanabilir bir Seydişehir için 25 yeni parkı ve 15 eski parkta 110 bin m2 alandı hizmete sunduk, Daha yeşil ve yaşanabilir bir Seydişehir için 400 bin m2 alanda 150 bin ağacı toprakla buluşturduk, Sadi Irmak Caddesinde 8500 m2 lık kısmında alt ve üst yapı çalışmalarıyla yeniledik, 420 bin m2 alanı da asfalt çalışması yaptık, mezarlıklarımı ağaçlandırma ve bakım çalışmalarımızla da temiz ve düzenli.

Camilerimiz Yüz Akımız Projemizle camilerimizin fiziksel koşullarının iyileştirilmesini sağladık. Kutlu Doğum Haftasında temizlik hizmeti verdik. MEVKA destekli Seydişehir Yerel Dinamikler -Teknik Destek Projesi ve AB Bakanlığı Ulusal Ajans destekli Eurodesk faaliyetleri gerçekleştirdiğimiz projeler arasında.Seydişehir Belediyesi Türkiye'de 78 il ve 179 temas noktasından biri olarak akredite edildi.15-30 yaş arası gençlerimizin Avrupa fırsatlarından yararlanmalarını sağlıyoruz. MEVKA-KOSGEB destekli, Seydişehir Belediyesi-Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi projesini gerçekleştirdik.

60 yaş üstü 1300 değerli büyüğümüzü Mevlana Türbesine,550 vatandaşımızı Sema Programlarına, 3550 8. sınıf öğrencimizi Anıtkabir'e, 3500 lise son sınıf öğrencimizi Çanakkale'ye gönderdik. Ulusal Bayramlarda konserlerle,Ramazan Etkinliklerinde, Hıdırellez Şenliklerinde, iftar çadırlarında vatandaşlarımızla birlik beraberlik, kardeşlik içinde bir arada oluyoruz.Kimsesizlerin kimsesi olduk.Her gün 126 aileye günlük 377 ekmek,143 vatandaşımızın evlerine sıcak yemek ve ekmek hizmeti veriyoruz.Eğitim için veren el ile alan eli buluşturuyoruz.Eğitim Kurumlarımızın fiziksel koşullarının iyileştirilmesi için asfalt, araç gereç, çevre düzenlemesi ve teknolojik teknolojik destek sağladık.Kız Meslek Lisesi için 500 bin TL,Sağlık Meslek Lisesi için 700 bin TL,Fen Lisesi yapımı için ise 500 bin TL. hayırseverlerimizden kaynak sağladık.

Sebeltaş ve Kırma Taş tesislerimizi yeni yatırımlarla modernize ettik.T Tipi Cezaevi yapımı için yer tahsisi ettik, zemin etüdlerini yaptırdık. Eski Atış poligonu arsasının cezaevine devri nedeniyle yeni atış poligonu yaparak halkımızın hizmetine sunduk.Hizmetlerimiz aldığımız ödüllerle taçlandı. Siyaset Dergisi'nden en iyi ilçe Belediye Başkanı, SGK'dan ödül aldık. SGK'ya borcu olmayan çok az belediyeden biriyiz. Erkek Voleybol Takımımız Türkiye Erkekler Voleybol 2. ligde Seydişehir ve Konya Bölgesinin Tek Temsilcisi. Futbol Takımımız Konya 1. Amatör Kümede,U 14 ve U-16 Futbol takımımız Konya Amatör Kümede mücadele ediyorlar.Voleybol ve Halı saha Turnuvalarıyla yüzlerce vatandaşımızı bir araya getiriyoruz. Her yıl yaz okullarımızda 7-16 yaş grubu çocuklarımız voleybol, futbol, basketbol ve karatede, ücretsiz eğitim alıyorlar. İlçemizde çocuklarımız için ilk kez drama okulu açtık.

"Yeni Dönemde Desteğiniz, Desteğinizle Hizmetlerimiz Daha Da Büyüyecek. Birlik Beraberlikle Yükselen Seydişehir İçin Hep Birlikte"

Yeni dönemde hedeflerimiz arasında yer alan Eski Çarşı Çevre ve Cephe Projesi ve Eski Garaj Yeniden Yapılanma Projelerimiz Medine-i Sani olan ilçemizin tarihi dokusunun ortaya çıkması, tarihi, sosyal, kültürel ve iktisadi yönden katma değer yaratacak projeler olacak. Jeotermal Kaynak Vizyon Projeleri işsizliğe çare, istihdama katkı sağlayacak. İki farklı yatırımcı grubundan termal otel projeleri, Belediyemizin Termal işletme projeleri Seydişehir'imizin tanıtımına katkı sunacak. Yatırımcı ile Protokolünü yaptığımız Jeotermal Seracılık Projesi ilk etapta 200 kişiyi istihdam edecek. Gençlerimiz için Gençlik Merkezi Projemiz büyük bir eksikliği giderecek.
Önümüzdeki dönemde de dürüst, çağdaş, şeffaf, katılımcı, yenilikçi, üretken yönetim anlayışımızla  Seydişehir'imizin sadece bugüne değil, geleceğine yatırım yapmaya devam edeceğiz. İnsan odaklı ve milli manevi değerleri koruyan vatandaşlarımızın mutlu ve huzurlu olmasını sağlayacak hizmetler sunmayı sürdüreceğiz.

Şehrimizin gelişimine değişimine imkan verecek yepyeni projeler sunacağız. Halkımızın güvenli ve refah içinde yaşayacağı bir Seydişehir için objektif, homojen ve doğru hizmetlerle  vermeye devam edeceğiz.

İlçemizde iç ve dış turizmi geliştirecek ve bu itibarla sosyo-ekonomik ve kültürel hayatın gelişmesine katkı sunan projelerimizle memleketimizi kalkındırma amacındayız.

Seyyid Harun Veli Hz. tarafından ilahi emirle kurulan ve Medine-i Sani, (İkinci Medine) olan doğup büyüdüğümüz bu mukaddes topraklara Rabbim bize nasip eder, vatandaşlarımız teveccüh gösterirlerse bir dönem daha hizmet etmekten onur ve şeref duyarım."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çat: 'Marka Şehir Seydişehir İçin El Ele Hizmete Devam' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement