"Çatalla Güzelleme" Heykel Sergisi - Son Dakika
Güncel

"Çatalla Güzelleme" Heykel Sergisi

"Çatalla Güzelleme" Heykel Sergisi

DAÜ Sanat ve Tasarım Merkezi tarafından "Çatalla Güzelleme" isimli heykel sergisi açılıyor.

21.11.2012 16:46

23 Kasım 2012 tarihinde saat 18:00'de DAÜ Sanat ve Tasarım Merkezi'nde açılışı yapılacak olan sergide Yasemin Akbaş'ın kaleme aldığı çatalın tarihçesiyle ilgili metinle birlikte sergide izlenilecek olan eserler sanat, tasarım ve araştırma-inceleme gibi disiplinleri bir bütün olarak izleyiciye sunma açısından ayrı bir nitelik taşıyor. DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak tarafından yapılacak olan serginin açılışında serginin küratörlüğünü de DAÜ Sanat Yönetmeni Doç. Dr. Ümit İnatçı üstlenmiştir.

Bir heykel sanatçısı olan Aziz Tavil'in tarih ve gündelik yaşam arasında nesnelere kültürel ve antropolojik anlamlar yükleyerek bağ kurma çabaları bu sergiyle daha da pekişmiş bir eğilim kazanıyor. Sergi çatallar üzerinden yemek yeme kültürünün izlerini sürerken, çatalın tarih boyunca bir nesne ve form olarak hangi anlayışlara malzeme olarak kulanımda olduğuna da ışık tutmaktadır.

Bir sunum ve enstalasyon şeklinde izleyiciyle buluşacak olan etkinlikte 100 adet ahşap yontu çatal yer alıyor. DAÜ Sanat ve Tasarım Merkezi Başkanı Doç. Dr. Ümit İnatçı serginin eşya ve insan ilişkisinin hangi anlamlar üzerinden kurgulandığına dikkat çektiğini belirtti. Doç. Dr. İnatçı, yıl içinde DAÜ Sanat ve Tasarım Merkezi'nin düzenlediği etkinliklerden biri olan Aziz Tavil küçük heykel sergisinin sanat ve tasarım arasındaki estetik bağın işlevden bağımsız özerk bir dile sahip olabileceğine dikkat çekti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Çatalla Güzelleme' Heykel Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement