Cemevi Kompleksinin Temel Atma Töreni Öncesi Olaylar Çıktı - Son Dakika
Güncel

Cemevi Kompleksinin Temel Atma Töreni Öncesi Olaylar Çıktı

Cemevi Kompleksinin Temel Atma Töreni Öncesi Olaylar Çıktı

Ankara'nın Mamak İlçesi'nde yapımı planlanan Cami- Cemevi ve Kültür Merkezi kompleksinin temeli törenle atıldı.

08.09.2013 18:58

Ankara'nın Mamak İlçesi'nde yapımı planlanan Cami- Cemevi ve Kültür Merkezi kompleksinin temeli törenle atıldı. Temel atma töreni öncesinde Tuzluçayır'da yolu trafiğe kapatan gruba polis müdahale etti ve olaylar çıktı.

Mamak Tuzluçayır'da inşa edilecek Cami- Cemevi ve Kültür Merkezi kompleksinin temeli, bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, CHP Milletvekili Sinan Aygün'ün de katıldığı törenle atıldı. Butona birlikte basan Bakan Çelik ve Prof. Dr. Doğan, beyaz güvercinler uçurdu. Temel atma töreninde kalabalık bir davetli grubu da hazır bulundu.

3 bin 264 metrekare alan üzerine inşa edilecek Cami- Cemevi ve Kültür Merkezi kompleksinin içinde, cami ve cemevi yan yana olacak. İçinde dede odası, imam odası, 350 kişilik konferans salonu, 350 kişilik aşevi, cenaze hizmetleri için gasilhane ve morg, kurban tığlama alanı, çocuklar için okuma salonu, misafir kabul salonları, çay ve sohbet salonları olacak. Proje, Hacı Bektaş Veli Kültür Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı ile Cem Vakfı tarafından yürütülecek. Projenin finansmanını ise Alevi ve Sünni iş adamları üstlenecek. Projenin bir yıl içinde bitirilmesi planlanıyor.

YOLU KAPAN GRUBA POLİS MÜDAHALESİ

Temel atma törenini protesto eden bir grup, Tuzluçayır Meydanı'na barikat kurarak yolu kapattı. Polisin uyarılarına karşın protestosunu sürdüren gruba polis müdahale etti.

TOMA'lardan sıkılan tazyikli su ile dağıtılmak istenen grup, polislere uzun süre direnirken ortalık savaş alanına döndü.

Takviye ekiplerin de gelmesiyle polisin dağıttığı grup sokak aralarına dağıldı. Polislerle göstericiler arasındaki olaylar bu kez sokaklarda devam etti

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cemevi Kompleksinin Temel Atma Töreni Öncesi Olaylar Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement