Cemevi Üyelerinin Yargılandığı Davada Karar Çıktı - Son Dakika
Güncel

Cemevi Üyelerinin Yargılandığı Davada Karar Çıktı

Cemevi Üyelerinin Yargılandığı Davada Karar Çıktı

Cemevi üyeleri ile belediye görevlileri arasında çıkan kavga sonucu 3 cemevi üyesi hakkında açılan davanın 20.duruşmasında karar verildi.

31.05.2013 15:40  Güncelleme: 10:41

Sultanbeyli'nde bulunan Pir Sultan Abdal Cemevi'nin yanında yapılacak olan parkın yol çalışmasının cemevinin girişini engellediği gerekçesi ile belediye görevlileri ile tartışma yaşayan derneğin 3 üyesi hakkında 11 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın 20. duruşmasında karar çıktı.

"CEMEVİNE GİDEN YOL ÖZELLİKLE KAPATILMAYA ÇALIŞILDI"

Anadolu 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına tutuksuz sanıklar Sadegül Çavuş Çiftçi, İsmail Kolcu, Senem Kolcu ve avukatları Güray Dağ katıldı. Duruşmada son sözleri sorulan sanıklar beraatlarına karar verilmesini isterken avukat Güray Dağ ise müvekkillerinin Alevi olduğunu belirterek, "Oturdukları mahallede yaklaşık 20 bin Alevi ikamet etmektedir. 10 yıldan bu yana Sultanbeyli Belediyesi ile Alevi vatandaşlar arasında sorunlar devam etmektedir" dedi. 2008 yılında yaşanan olayda cemevine giden yolu belediyenin özellikle kapatmaya çalıştığını ifade eden Dağ, "Müvekkiller yasal haklarını koruma amacıyla bu şekilde davranmışlardır" diye konuştu.

CEZALARI ERTELENDİ

Tutuksuz sanık Sadegül Çavuş Çiftçi, 'Görevi yaptırmamak için direnme', suçundan beraat ederken 'Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret', suçundan adli para cezasına çarptırıldıysa da mahkeme, bu cezada hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Sanık Çiftçi hakkında 'Mala zarar verme' suçundan ise 5 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmeden mahkeme, bu cezayı da erteledi. Mahkeme, diğer tutuksuz sanıklar İsmail Kolcu ve Senem Kolcu hakkında da 'Görevi yaptırmamak için direnme', suçundan beraat kararı verdi. Sanıklara 'Mala zarar verme' suçundan ise 5 ay hapis cezası veren mahkeme, cezanın ertelenmesine karar verdi.

HAKİM: HAKKINIZI BAŞKA ÇEKİLDE ARAMALIYDINIZ

Ceza miktarlarını açıkladıktan sonra mahkeme hakimi Gülperi Güneş sanıklara, "Kendinize göre haklı olabilirsiniz ama haklarınızı başka şekilde aramalıydınız, yerdeki kaldırım taşlarını kaldırarak değil" dedi.

Karar duruşmasının ardından Sultanbeyli Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'ne bağlı yaklaşık 10 kişi "İnanç özgürlüğü istiyoruz" şeklinde pankart açarak basın açıklaması yaptı. Grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cemevi Üyelerinin Yargılandığı Davada Karar Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement