Cenevre'de Türk Müziği Festivali - Son Dakika
Güncel

Cenevre'de Türk Müziği Festivali

Cenevre\'de Türk Müziği Festivali

Festivale, Türkiye'den özel olarak davet edilen Trio Ertan Tekin, Trio Yayla, Denizli, Aşık Erdal Erzincan, Ahırkapı Roman orkestrası, Osmanlı Müzik üstadı Murat Salim Tokaç, Klasik müzik dalında Gülay Hacer Toruk ve Tasavvuf müzik dalında da...

14.10.2012 14:45

Festivale, Türkiye'den özel olarak davet edilen Trio Ertan Tekin, Trio Yayla, Denizli, Aşık Erdal Erzincan, Ahırkapı Roman orkestrası, Osmanlı Müzik üstadı Murat Salim Tokaç, Klasik müzik dalında Gülay Hacer Toruk ve Tasavvuf müzik dalında da Mehmet Kemiksiz ve arkadaşları katıldı.

Kapanış gecesinde Tasavvuf Müziği ile sahneye çıkan Mehmet Kemiksiz ve arkadaşları izleyicilerden büyük beğeni ve alkış aldı. Geceye Cenevre Başkonsolosu Nurdan Bayraktar Golder de eşi ile birlikte katılırken 300 kişilik salon tamamen doldu. Başkonsolos Bayraktar Burada Türk müziğini her şekli ile tanıtma fırsatı bulmaktan dolayı çok mutluyuz, İsviçreli vatandaşlara da her türlü müziğimizi tanıtmak açısından da iyi oldu dedi.

Cenevre'de 1983 yılında kurulan kültürel, müzik, dans alanında faaliyet gösteren uluslararası Atelier d'ethnonusicologie (ADEM) derneği başkanı M.Alain de, Bu etkinlikleri her yıl yapıyoruz bundan da mutluyuz, Türk dostlarımızın her türlü müziğini burada sergilemekten sevinçliyiz, bütün sanatçıları yürekten kutlarım dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cenevre'de Türk Müziği Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement