CHP'den Olaylı Filme Tepki - Son Dakika
Güncel

CHP'den Olaylı Filme Tepki

CHP\'den Olaylı Filme Tepki

CHP Gençlik Kolları, Hz. Muhammed'e hakaret eden filmi CHP Beyoğlu İlçe Başkanlığı önünde protesto etti.

17.09.2012 09:07  Güncelleme: 09:24

CHP Gençlik Kolları İslamiyete ve Hz CHP Gençlik Kolları İslamiyete ve Hz. Muhammed'e hakaret eden filmi CHP Beyoğlu İlçe Başkanlığı önünde protesto etti.

İlçe Başkanlığı önünde bir konuşma yapan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Doğan Hz. Peygambere ve İslam Dünyasına yapılan ahlaksız saldırıyı kınayarak "İnsanlığın vicdanına sesleniyoruz; dönün ve vicdanınızla bakın buraya, sırf doğal kaynaklarını sömürmek için, işgal edilmiş topraklar göreceksiniz, iç çatışmalara sürüklenmiş ülkeler göreceksiniz. Kana ve gözyaşına mahküm edilen halklar göreceksiniz. Milyonlarca ana ve babanın katledildiği, Dünya'da en çok öksüzü ve yetimi barındıran bir bölge göreceksiniz. Çocuğunu yitirmiş analar, işgalciler tarafından tecavüze uğramış Müslüman genç kızlar göreceksiniz. Egemen güçlerin, kendi çıkarlarını korusun diye, totaliter rejimlere mahküm ettiği bu yerde, Linç ettirilen Devlet Başkanları göreceksiniz" dedi.

Ortadoğuya şiddeti emperyalistlerin, sömürgecilerin ektiğini kaydeden Doğan, "Şiddet ekilen yerde barış yeşermesini beklemek ikiyüzlülüktür. Sömürgecilerin bakış açısına göre; Müslümanların kanı ve canı değersiz, vatanı ise ucuzdur. Onlara işkence edebilirsin, milyonlarcasını öldürebilirsin, Vatanlarını işgal edebilir, ülkelerini parçalayabilirsin. Kimliklerini aşağılayabilirsin, Kutsallarına, inançlarına ve dinlerine hakaret edebilirsin. Milli Kurtuluş Savaşı vermiş, mazlum milletlerin bağımsızlık güneşi Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet Halk Partisi olarak diyoruz ki; Sakın bizi işbirlikçilerinizle karıştırmayın, Konuşmalarını sizden talimat alarak yapan taşeronlarınızla karıştırmayın" diye konuştu.

Sloganlar arasında konuşmasını sürdüren CHP Gençlik Kolları Başkanı Doğan Atatürk'ün "Yurtta Barış, Dünyada Barış" ilkesinden vazgeçmeyeceklerini ancak hakaretler karşısında tepkisiz de kalmayacaklarını belirtti. Hz. Muhammed'e yapılan bu hakareti bir kez daha lanetleyerek kınayıp ve halkı demokratik tepkisini göstermeye davet ettiklerini belirten Doğan'a, eylemde CHP Gençlik Kolları MYK Üyeleri, CHP İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Gökçek ve PM Üyesi Onursal Adıgüzel de eşlik etti.

Protesto CHP Gençlik Kolları üyelerinin Amerikan Bayrağı yakmasıyla sona erdi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'den Olaylı Filme Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement