CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu Açıklaması

"CHP Türkmen kardeşlerimizle köklü dayanışmasını güçlendirerek sürdürecek ve sorunlarının takipçisi olacaktır"

14.07.2014 15:36

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, "CHP Türkmen kardeşlerimizle köklü dayanışmasını güçlendirerek sürdürecek ve sorunlarının takipçisi olacaktır" ifadesini kullandı.

Loğoğlu, Kerkük katliamının 55. yıl dönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Irak Türkmenlerinin bugün de çeşitli saldırılarla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Yerlerinden edilmiş binlerce Türkmenin çok zor koşullar altında hayatlarını idame ettirmeye çalıştığını vurgulayan Loğoğlu, AK Parti iktidarının Irak ve Suriye Türkmenlerine yeterince sahip çıkmadığını savundu.

Loğoğlu, şunları kaydetti:

"Başta TBMM olmak üzere çeşitli kanallarda dile getirdiğimiz Iraklı Türkmenler için güvenlikli bölgeler oluşturulması önerimizin hayata geçirilmesi için AKP iktidarının gerekli girişimleri yapmasını bekliyoruz. CHP Türkmen kardeşlerimizle köklü dayanışmasını güçlendirerek sürdürecek ve sorunlarının takipçisi olacaktır.

Tüm Türkmenleri ve bizleri derinden yaralayan ve anıları hep acıyla hatırlanacak olan 1959 Kerkük katliamının 55. yıl dönümünde hayatlarını kaybedenlere tekrar Allah'tan rahmet diliyoruz." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement