Chp'li Gümüş: Pardus Birikimi Heba mı Ediliyor? - Son Dakika
Güncel

Chp'li Gümüş: Pardus Birikimi Heba mı Ediliyor?

Chp\'li Gümüş: Pardus Birikimi Heba mı Ediliyor?

CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, TÜBİTAK tarafından 2003 yılından beri kullanımda olan Pardus yerli işletim sisteminin geçtiğimiz günlerde 2013 sürümünün kullanıma sunulduğunu, ancak birtakım iddialar ve soru işaretlerinin de...

02.04.2013 13:47

CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, TÜBİTAK tarafından 2003 yılından beri kullanımda olan Pardus yerli işletim sisteminin geçtiğimiz günlerde 2013 sürümünün kullanıma sunulduğunu, ancak birtakım iddialar ve soru işaretlerinin de gündemde olduğunu ifade ederek, konuya ilişkin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'e soru önergesi verdiCHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, TÜBİTAK tarafından 2003 yılından beri kullanımda olan Pardus yerli işletim sisteminin geçtiğimiz günlerde 2013 sürümünün kullanıma sunulduğunu, ancak birtakım iddialar ve soru işaretlerinin de gündemde olduğunu ifade ederek, konuya ilişkin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'e soru önergesi verdi.

Yeni sürümle birlikte Pardus'un internet portalı ve çağrı merkezinin de hizmete girdiğini ifade eden Gümüş, konunun uzmanlarının basında da yer alan kimi endişelerini Bakan Ergün'e hazırladığı bir soru önergesiyle iletti. Pardus için yapılan çalışmalardan yeterli verim elde edilemediğine dair görüşler olduğunu ifade eden Gümüş, web sitesinin nitelikli bir site olmadığını ve Pardus ile ilgili güncel gelişmelerden haber almanın güç olduğunu ifade etti.

Gümüş, konuyla ilgili Bakan Ergün'e Pardus'un resmi internet sitesinde yeni sürümün sunumu ve ekran görüntülerinin niçin yer almadığını, resmi internet sitesinin DNS kayıtlarının dahi yapılmadığı iddiası doğru olup olmadığını sordu. Soru önergesinde Gümüş, şu konularda bilgi istedi:

"Pardus gönüllüleri ile projenin bağının koparıldığı ve projenin asıl kazancı olan gönüllü desteğinin yitirildiği iddia ediliyor. Bu iddialar doğru mudur? TÜBİTAK'ta yönetim değişikliği ile birlikte ve sonrasında kaç yazılımcı ve internet geliştiricisi işten ayrılmıştır? Bunların kaçı Pardus üzerine çalışmaktaydı? Pardus işletim sisteminin geliştirilmesi için bugüne kadar harcanan yatırım tutarı ne kadardır?" - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp'li Gümüş: Pardus Birikimi Heba mı Ediliyor? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement