CHP'li Loğoğlu, Parti İçinde Çıkacak İkinci Cumhurbaşkanı Adayı İçin Parti Disiplinini İşaret Etti - Son Dakika
Güncel

CHP'li Loğoğlu, Parti İçinde Çıkacak İkinci Cumhurbaşkanı Adayı İçin Parti Disiplinini İşaret Etti

CHP\'li Loğoğlu, Parti İçinde Çıkacak İkinci Cumhurbaşkanı Adayı İçin Parti Disiplinini İşaret Etti

Parti içindeki ikinci cumhurbaşkanı adayı girişimine ilişkin CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, "CHP'nin arkasında durduğu aday bellidir, Ekmeleddin İhsanoğlu. CHP içerisinde bazı arkadaşlarımızın başka yönde bir girişimi vardır.

30.06.2014 12:34

Parti içindeki ikinci cumhurbaşkanı adayı girişimine ilişkin CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, "CHP'nin arkasında durduğu aday bellidir, Ekmeleddin İhsanoğlu. CHP içerisinde bazı arkadaşlarımızın başka yönde bir girişimi vardır. Bu girişim CHP'lilik ruhuna ve CHP'nin Tüzüğünde yer alan esaslara yana disiplin anlamında yer alan esaslara aykırı bir davranıştır. Hem partililik ruhuna aykırıdır hem parti disiplinine aykırıdır" dedi.

Loğoğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Irak'ta yaşanan gelişmeleri değerlendirerek, "Başbakan Erdoğan ümmetin parçalanmasından şikayet ediyor. Ümmet parçalanıyor diye feryat ediyor. Irak'ta IŞİD adını çevirdi, İslam devleti yaptı, bununla da kalmadı hilafet ilan etti. Ben soruyorum, acaba diyorum Başbakan'ın bu rahatsızlığı, hezeyanı bu hilafetin ilanının elinden alınmış bir fırsatmış gibi mi görüyor da bunun için biraz sinirleniyor" diye konuştu.

-ÇÖZÜM PAKETİ-

Çözüm Paketine işaret eden Loğoğlu, "Getirilen son pakette ciddi belirsizlikler olduğunu düşünüyoruz. En ciddi sorun, bu yasanın gereğini yerine getirmek için talimat veren ama özellikle talimatı yerine getiren kişilerin hukuki, idari ve cezai sorumlulukları olmayacağına ilişkin madde. Bu hukuk devletinde olmayacak bir şeyin böyle bir yasayla getirilmesi demektir. Getirilen kanun tasarısının en püf noktası budur" dedi.

Bir soru üzerine Loğoğlu, "Aleviler ne talep ediyorsa Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu hakları onlara tanımak durumundadır. İbadet etmek istedikleri yerlere hangi ismi vermek istiyorlarsa o ismi verirler" yanıtını verdi.

-PARTİ DİSİPLİNİNE İŞARET ETTİ-

CHP içerisindeki bazı milletvekillerinin ikinci bir cumhurbaşkanı adayı çıkarma girişimine ilişkin soruya Loğoğlu, parti disiplinini işaret ederek şu yanıtı verdi:

"CHP'nin arkasında durduğu aday bellidir, Ekmeleddin İhsanoğlu. İyi bir adaydır, güçlü bir adaydır. Her yönüyle Türkiye Cumhuriyetinin en yüksek makamına layık olan bir adaydır. CHP içerisinde bazı arkadaşlarımızın başka yönde bir girişimi vardır. Her halükarda bu girişimin nasıl sonuçlanacağını bu aşamada bilmiyoruz ama bu girişim CHP'lilik ruhuna ve CHP'nin Tüzüğünde yer alan esaslara yana disiplin anlamında yer alan esaslara aykırı bir davranıştır. Hem partililik ruhuna aykırıdır hem parti disiplinine aykırıdır. Bizim temennimiz bu milletvekili arkadaşlarımızın büyük uzlaşmanın adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu konusundaki kaygılarını dinleyerek, bilgilenerek ve bilenlerden dinleyerek ve vicdanlarına başvurarak bu kaygılarını aşacaklarını temenni ederiz, bunu bekleriz. Biz parti içinde bir ayrışma olmasını istemeyiz. Bu arkadaşlarımızda bu ülkeye bu millete gönül vermiş insanlardır. Dolayısıyla bu kaygılarını aşmalarını bekleriz. Cumhurbaşkanlığı seçiminde esas olan akıl, vicdan ve uzak görüşlülükle vatandaşlarımızın oy vereceği kazanacak bir adayın aday gösterilmesidir. CHP bunu yapmıştır."

-"AK PARTİ ADAYININ EKMEĞİNE YAĞ SÜRER"-

Parti içindeki bazı isimlerin İhsanoğlu'na yönelik sözlerine gönderme yapan Loğoğlu, "Öte yandan hangi gerekçe ile olursa olsun aksine her davranış yani "Ekmeleddin İhsanoğlu'nu beğeniyoruz, beğenmiyoruz onun için şöyle yapacağız, böyle yapacağız' şeklinde özellikle adayımız aleyhinde büyük uzlaşının adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığı konusunda aleyhte tecelli edecek her davranış Adalet ve Kalkınma Partisinin adayının ekmeğine yağ sürecek ve ülkenin katıksız bir dikta rejimine sürüklenmesine yol açacaktır. Cumhurbaşkanlığı seçiminde alternatifler budur" diye konuştu.

-İMZA ATMAYAN 21 KİŞİ HAKKINDA DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLAYACAK MI?

"İmza atmayan 21 kişiyle ilgili disiplin süreci başlayabilir mi?" sorusuna da Loğoğlu, "Bir defa 21 kişinin hepsi aynı doğrultuda hareket etmiyor. Gelişmeleri görmemiz lazım. Ben disipline sevk konusunda karar verebilecek bir şeye sahip değilim. Ama söylediğim her halükarda bu davranış Parti Tüzüğüne aykırıdır" yanıtını verdi.

-"BEN İŞLERİN O NOKTAYA VARMAYACAĞINI DEĞERLENDİRİYORUM"-

Bir soru üzerine Loğoğlu, "Ben işlerin o noktaya varmayacağını değerlendiriyorum. Çünkü burada gösterilen adayı beğenmeyebilirsiniz, kaygılarınız da olabilir, bunlar geçerli de olabilir. Biz bu kaygıları vatandaşlardan içeride ve dışarıda duyuyoruz ama biz diyoruz ki uzlaşma adayının niteliklerini bir tarafa koyun, Adalet ve Kalkınma Partisinin göstereceği muhtemelen göstereceği adayın özelliklerini öbür tarafa koyun ve mukayese edin. Bir tercih hakkı kalmıyor. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun hiç tartışılmayacak şekilde seçilmesi gereken bir aday olduğu kendiliğinden ortaya çıkıyor" dedi.

"Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ben aday olmayacağım dedi, başkanlığı da sonra konuşacağız ifadesini kullandı, nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Loğoğlu, "Türkiye'de iktidar dönüşümü böyle iki kişinin arasında cereyan eden bir konu haline getirildiyse vay Türkiye'nin haline. Sanki cumhurbaşkanlığı, başbakanlık sadece AKP'nin işi sadece Sayın Gül ile Sayın Erdoğan arasında kararlaştırılacak bir husus, böyle bir şey olur mu, bu Türk halkına saygısızlık, Türk halkını hiçe saymak gibi bir şey" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Loğoğlu, Parti İçinde Çıkacak İkinci Cumhurbaşkanı Adayı İçin Parti Disiplinini İşaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement