Chp'li Sarı Öğretmenler Günü'nü Kutladı - Son Dakika
Güncel

Chp'li Sarı Öğretmenler Günü'nü Kutladı

Chp\'li Sarı Öğretmenler Günü\'nü Kutladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlarken, eğitim sisteminin günümüzde "kar alanına" dönüştürüldüğünü savundu.

23.11.2012 11:22

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlarken, eğitim sisteminin günümüzde "kar alanına" dönüştürüldüğünü savundu.

Sarı yaptığı açıklamada, eğitimin insanı toplumsallaştıran, aklın ve bilimin yol göstericiliğini kavratan; insanın varoluşunu anlamlandıran ve üretkenliğini biçimlendiren bir sistem olduğunu ifade etti. Sarı, ancak günümüzde eğitim sisteminin bu niteliklerinden uzaklaştırılarak bir "kar alanına" dönüştürüldüğünü ifade ederek, eğitimin ücretsiz olarak verilmesi gereken temel hak niteliğinin giderek bilimsellikten uzaklaşmasının eğitim emekçilerini de zorladığını belirtti. Sarı, "Günümüz Türkiye'sinde atanamadığı için çalışma hakkı engellenen, ücret adaletsizliği karşısında yoksulluk sınırında yaşam mücadelesi veren, onurlu ve insanca yaşam koşulları ve çalışma hakkı talep ettiği için öğrencilerinin gözü önünde coplanan, hükümetin yarattığı baskı ve yoksunluktan yılmadan, kamu görevinin gerektirdiği özveri ve sorumluluk duygusuyla Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimlerini gelecek kuşaklara aktarma görevini eksiksiz yerine getiren; her gün güzel bir gelecek için umudu yenileyen tüm öğretmenlerimizin, eğitim emekçilerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlarım" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp'li Sarı Öğretmenler Günü'nü Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement