Çığ Faciasında Can Veren İşçi, Kar Altında Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Çığ Faciasında Can Veren İşçi, Kar Altında Toprağa Verildi

Çığ Faciasında Can Veren İşçi, Kar Altında Toprağa Verildi

Trabzon'un Çaykara ilçesinde HES tüneli girişinde çığ altında kalarak yaşamını yitiren 5 işçiden Muhammet Işıklı'nın cenazesi, toprağa verildi.

14.01.2015 15:44  Güncelleme: 16:30

Trabzon'un Çaykara İlçesi'nde HES tüneli girişinde çığ altında kalarak yaşamını yitiren 5 işçiden 24 yaşındaki Muhammet Işıklı'nın cenazesi, memleketi Afyonkarahisar'da yine kar altında gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Çaykara İlçesi Kavlatan mevkiindeki Balkodu-2 HES tüneli girişinde çığ düşmesi sonucu yaşamını yitiren Muhammet Işıklı'nın cenazesi, Trabzon Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından dün akşam ailesine teslim edildi. Memleketi Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa İlçesi'ne bağlı Düzağaç Beldesi'ne getirilen Işıklı'nın cenazesi, kılınan namazın ardından belde mezarlığında defnedildi. Çığ altından günler sonra çıkarılabilen Muhammet Işıklı'nın cenazesi, belde halkının katıldığı törenle toprağa verildi ve mazıran üzeri karla örtüldü.

Muhammet Işıklı'nın HES inşaatında çalışmaya 3 Aralık 2014 tarihinde gittiğini belirten yakınları, kış döneminde gitmelerine rağmen Muhammet ve arkadaşlarının çığ konusunda uyarılmadığını ve eğitim almadıklarını öne sürdü. Muhammet'in alt yüklenici firmanın da altındaki taşeron firma tarafından çalıştırıldığını iddia eden yakınları, bölgede birkaç yıl önce de çığ yaşandığını, ancak firma yetkililerinin çığ tehlikesi raporuna rağmen Muhammet Işıklı ve diğer çalışanları bölgeden çıkarmadığını ileri sürdü.

Muhammet Işıklı'nın amcası Düzağaç Belediye Başkanı Ak Partili Muammer Işıklı, olayda büyük ihmaller zinciri olduğu görüşünü savundu. Yetkililerin aileye sahip çıkmasını isteyen Başkan Işıklı, "Allah kimsenin başına vermesin böyle bir acıyı. Kasabamızın ve ülkemizin başı sağ olsun. Biz olay yerine gittik. Sağ olsunlar devlet büyüklerimiz bize her türlü desteği sağladı. Ancak olayda boşluk ve büyük ihmal olduğunu düşünüyoruz. Çocuklarımız göz göre göre oraya gönderilmiş. Ben devlet büyüklerimizin bu olayın arkasını bırakmamalarını talep ediyorum. Bu ailelere sahip çıksınlar. Acımız sıradan bir acı değil. 24 yaşındaki evladımızı toprağa verdik. Allah kimseye yaşatmasın" diye konuştu. - Afyonkarahisar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çığ Faciasında Can Veren İşçi, Kar Altında Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement