Çırak, Ustalık Dönemi İçin Aday Oldu - Son Dakika
Güncel

Çırak, Ustalık Dönemi İçin Aday Oldu

Çırak, Ustalık Dönemi İçin Aday Oldu

Hasan Çırak, çıraklık dönemini tamamladığını kooperatife ustalık döneminde hizmet etmek için aday olduğunu belirtti.

22.02.2013 16:54

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Çırak, çıraklık dönemini tamamladığını kooperatife ustalık döneminde hizmet etmek için aday olduğunu belirtti.

Alınlarının açık, başlarının dik olduğunu belirten Çırak , "Dik duruşumuzla yarın kongreye giderek ortaklarımızın karşısına çıkıyoruz. Tüm üyelerimiz için şimdiden hayırlı olsun" dedi.

Çırak şunları söyledi:

" Kooperatifimizi Sanayi Sitesi'nde Balıkesir'de herkes tarafından sevilen ve takdir edilen rahmetli Başkanımız Yunus Baysal ile birlikte kurduk. Ne yazık ki Yunus başkanımız yakalandığı amansız hastalığa yenik düştü ve onu zamansız kaybettik. Bu nedenle yönetim kurulu arkadaşlarımız beni kooperatif başkanı olarak göreve getirdi. Eski başkanımız Baysal'ın rahatsız olduğu dönemlerde kooperatifin takip oranı% 59'lara çıkmıştı. Göreve gelir gelmez bu oranı düşürmek için yoğun gayret içine girdik. Bir yıl içinde takip oranını % 59'lardan%25'lere düşürdük. Bu birlik ve beraberliğin işaretidir.

Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla uyum içinde çalışıp bir çok problemi aştık. Bu süre içinde kooperatifimize müfettiş geldi ve tam 4,5 ay süren bir teftiş geçirdik. Bir taraftan denetleme geçirirken, diğer taraftan hizmetlerimizi aksatmadan yerine getirdik. Takipte bulunan dosyalarımızı asgariye indirmeyi başardık. Bir kooperatifin başarısı, takipte bulunan dosya sayısıyla ölçülür. Bu nedenle üyelerimizin ziyaretlerimizde takdir etmeleri ile onur duyduk. O nedenle anlımız açık ve başımız dik olarak genel kurula gidiyoruz.

Bir kooperatifin takip sayısı % 60'ları geçerse hiç kimseye kredi veremez ve sadece takipteki alacaklarını almaya çalışır. Ortaklarımızla birlikte hareket ederek kooperatifimizi çok iyi yerlere getirdik. Bu çıtayı daha yukarılara çıkarmak ve ustalık dönemimizde bu çıtayı daha yukarılara çıkarmak ve tabandan gelen yoğun istek nedeniyle bu dönem aday olmaya karar verdik. Türkiye genelinde fonların kapanacağından üyelerimizin içeride bulunan aidatlarını önümüzdeki günlerde iade edeceğiz. Genel Başkanımız A.Kadir Akgül kongreyle ilgili tavsiyelerde bulunarak benimle beraber olduğunu desteklediğini söyledi. Bu düşünce ile tüm üyelerimize kongrenin hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çırak, Ustalık Dönemi İçin Aday Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement