Cizre'deki İzinsiz Gösteri - Son Dakika
Güncel

Cizre'deki İzinsiz Gösteri

Cizre\'deki İzinsiz Gösteri

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 4 yıl önce meydana gelen izinsiz gösteride 18 aylık bir bebeğin ölümüne ilişkin savcılığın soruşturma izni talebinin kaymakamlıkça reddedildiği ileri sürüldü

03.12.2013 17:46

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 4 yıl önce meydana gelen izinsiz gösteride 18 aylık bir bebeğin ölümüne ilişkin savcılığın soruşturma izni talebinin Cizre Kaymakamlığınca reddedildiği ileri sürüldü.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi'nden yapılan açıklamada, Cizre'de 9 Ekim 2009'da düzenlenen toplumsal gösteri sırasında, güvenlik güçlerinin gruba müdahalede bulunurken kullandığı gaz bombalarından birinin o sırada annesinin kucağında bulunan 18 aylık Mehmet Uytun'un kafasına isabet ettiği, yaralanan çocuğun 10 gün sonra yaşamını yitirdiği bildirildi.

Savcılık değerlendirmesi ve Adli Tıp Raporu'nda, Uytun'un gaz bombası fişeği ile yaşamını yitirdiği kanaatine varıldığına yer verilen açıklamada, "Bunun üzerine savcılık Cizre Kaymakamlığından, 4483 sayılı yasanın hükümleri gereğince soruşturma izni talep etti. Ancak, Cizre Kaymakamlığı güvenlik görevlisi H.A. hakkında üzerine atılı 'taksirle ölüme sebebiyet vermek' iddiasıyla ilgili suçlamada yeterli delil bulunmadığı ve işleme gerek olmadığı gerekçesi ile talebi reddetti" denildi.

Avukat Rehşan Bataray Saman, Cizre Kaymakamlığı'nın soruşturma izni vermemesi üzerine Bölge İdare Mahkemesine itirazda bulunduklarını ancak bu itirazlarının da kabul edilmediğini kaydederek, konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşıyacaklarını belirtti. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cizre'deki İzinsiz Gösteri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement