Çocuklar Sanatla Buluştu - Son Dakika
Güncel

Çocuklar Sanatla Buluştu

Çocuklar Sanatla Buluştu

Çocukları Kültür ve Sanatla Buluşturan Merkez, Çocuk Sanat Merkezi sergi ve gösterileri ile görücüye çıktı.

11.06.2013 09:49  Güncelleme: 16:00

SanatlProje kapsamında yer alan Resim, Ebru, Heykel/Seramik, El sanatları atölyelerinde çocukların yaptığı eserler sergilenirken, müzik atölyelerinde hazırlanan gitar ve keman dinletileri, ritim performansı, modern dans gösterileri ve halk oyunları gösterileri sahnedeki yerini aldı.

Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonu Fuayesi'nde düzenlenen serginin açılışını Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu çocuklarla birlikte yaptı.

Amacı, çocukları kültür ve sanatla buluşturmak, onlara sanatı sevdirmek, ilgi uyandırmak olan ve 10 ayrı branşta eğitim veren Çocuk Sanat Merkezinde her ay yaklaşık 350-400 öğrenci kurslardan faydalanmaktadır. Rutin atölyelerin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi tarafından değişik aktivitelerde il dışından davet edilen uzmanlarla da Oyuncak Atölyeleri, tasvir atölyeleri, kağıt atölyeleri, kukla atölyeleri gibi farklı atölye çalışmaları yapılmaktadır.

Proje Koordinatörü Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz "Çocuk Sanat Merkezi Projesi ikinci yılında da Türkiye'de Çocuk Dostu Kentler Birliği'ne üye tek şehir olmanın sorumluluğuyla devam ediyor. Merkezimizde çocukların var olan yeteneklerini ortaya çıkarmak, sanata, sanatçıya duyarlı, kültürlü, barışçı, yaratıcı bireyler olmaları için çalışıyoruz. Proje çıktıları önümüzdeki günlerde Çocuk Tiyatrosu atölyelerinin gösterileri ile devam edecek" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çocuklar Sanatla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement