Çözüm Süreci - Son Dakika
Güncel

Çözüm Süreci

Çözüm Süreci

Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu Başkan Vekili Avni Özgürel: Bu süreç, olumsuz yorumlara rağmen aklın hakim olmasıyla gerçekleşti.

25.04.2013 18:10  Güncelleme: 22:12

Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu Başkan Vekili Avni Özgürel, terör örgütü PKK üyelerinin sınır dışına çekilmesi kararıyla ilgili, "Bu süreç, olumsuz yorumlara rağmen aklın hakim olmasıyla gerçekleşti" dedi.

Avni Özgürel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, korku tünelinden geçen Türkiye'nin, silahın ortadan kalkmasıyla, korku tünelinin çıkışındaki ışığı gördüğünü söyledi.

Terör başladığında doğan çocukların 30 yaşına geldiğini belirten Özgürel, ulaşılan bu noktadan itibaren Türkiye'nin rehabilitasyon sürecine gireceğini dile getirdi.

Özgürel, şöyle konuştu:

"Esas zorluk, silahın ortadan kalkmasıydı. Esas zorluğu aştık. Bu, çok önemli bir gelişme. Bu süreç, olumsuz yorumlara rağmen aklın hakim olmasıyla gerçekleşti. Daha düne kadar birçok gazetede, 'Öcalan böyle söyledi ama Kandil buna uyacak mı-' gibi olumsuz yorumlar yapılıyordu. Tüm bunların geride kaldığın görmek önümüzdeki dönem için ümitlendirir. Sürece olan inanç, endişelerin yersiz olduğu görüldükçe güçlenecektir."

Türkiye'de herkesin barış istediğini ifade eden Özgürel, gelinen noktada, Akil İnsanlar Heyeti'nin işlerinin de kolaylaştığını dile getirdi.

Özgürel, örgüt adına yapılan açıklamanın, hiçbir tereddüt ve yoruma yer bırakmayacak kadar net olduğunu belirterek, "Öyle ki bütün diğer süreçlerde de Öcalan'ın belirleyici olacağı anlaşılıyor. Karayılan'ın ifadelerinde bile, 'Onun talimatı doğrultusunda' diyerek silah bırakma, çekilme açıklanıyor. Bundan sonra da sürecin İmralı üzerinden yürütüleceği anlaşılıyor" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çözüm Süreci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement